Justine Ghekiere wint bergklassement Giro Donne: “Geen woorden voor”

Justine Ghekiere (AG Insurance - Soudal Team). © Belga

“Ik heb hier echt geen woorden voor”, verklaarde Justine Ghekiere (AG Insurance Soudal) nadat ze zondag als winnares van het bergklassement op het podium van de Giro d’Italia Women gehuldigd was.

“Vrijdag na de zesde dag zag het er helemaal niet goed uit. Ik was ten val gekomen en moest naar het ziekenhuis om enkele hechtingen te krijgen in mijn lip. Ik dacht dat het wel weer net niet zou worden, maar ik wist dat mijn benen goed waren. En om te fietsen heb je je lip niet nodig, maar wel de benen.”

“Ik wou me tonen in deze rittenkoers en dus raapte ik voor de zevende etappe al mijn moed bij elkaar en besloot er vol voor te gaan. Dat lukte.” Op de slotdag was Ghekiere nog niet zeker van de blauwe trui. Lotte Kopecky, ook in het bergklassement tweede, kon nog roet in het eten gooien.

“Ik wist dat ik all-in moest gaan. Toen er een aanval kwam trok ik mee en pakte ik op de eerste top het maximum der punten. Mijn volgende doel lag wat verderop en ook daar slaagde ik erin om het maximum der punten te pakken. Het werd een mooie dag voor onze ploeg, want Kimberley Le Court pakte ook nog de ritwinst mee.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier