Stefano Viezzi schenkt Italië wereldtitel bij jongens junioren

(David Pintens / Belga) © BELGA

De Italiaan Stefano Viezzi heeft zich zondag in het Tsjechische Tabor tot wereldkampioen veldrijden bij de jongens junioren gekroond.

De zeventienjarige Viezzi, laureaat van de wereldbeker, profiteerde van een lekke band van de Fransman Aubin Sparfel bij het ingaan van de slotronde om solo naar het goud te rijden. De twee koersten op dat moment al bijna de hele race samen aan de leiding.

Sparfel viel door de mechanische pech nog naast het podium. Het zilver, op negen seconden, was voor de Nederlander Keije Solen. Thuisrijder Krystof Bazant haalde brons op 31 seconden.

Pechvogel Sparfel eindigde uiteindelijk als vierde op 48 seconden. Vrijdag won hij met Frankrijk nog goud in de mixed relay. Hij versloeg toen in een sprint om de zege de Britse prof Cameron Mason.

De twee Belgen speelden op geen enkel moment mee voor de medailles. Arthur Van den Boer finishte als dertiende op 2:30 van Viezzi, Mats Vanden Eynde eindigde enkele seconden later als veertiende.

Viezzi volgt op de erelijst de Fransman Léo Bisiaux op. Die haalde het vorig jaar in het Nederlandse Hoogerheide voor de Nederlander Senna Remijn en Yordi Corsus. Die laatste werd zaterdag achtste bij de beloften.

Later op de dag is het de beurt aan de vrouwen beloften en de mannen elite.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier