Emiel Verstrynge pakt de Belgische titel bij de beloften op BK veldrijden in Meulebeke

Emiel Verstrynge in actie op de U23 wedstrijd in Meulebeke (Belga/ David Pintens) © BELGA

Emiel Verstrynge (Crelan-Corendon) heeft zich zondag in Meulebeke tot Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften gekroond. De 21-jarige Oost-Vlaming zette in de tweede ronde een solo op en rondde die netjes af. Jente Michels (Alpecin-Deceuninck) eiste de zilveren medaille op. Ward Huybs (Baloise Trek Lions) pakte de laatste podiumplaats. Victor Van De Putte (Deschacht-Hens-Maes) en Aaron Dockx (Crelan-Corendon) vielen naast het podium.

Het was Huybs die de kopstart nam in Meulebeke. Ook Michels, Verstrynge, Van De Putte, Yorben Lauryssen, Arne Baers, Seppe Van Den Boer en Robbe Marchand hadden een goede start genomen. Verstrynge nam snel de koppositie maar sloeg daarop tweemaal tegen de vlakte. Michels kwam op die manier terug aansluiten. Het tweetal begon met een kleine voorsprong aan de tweede ronde. Huybs volgde als derde.

Verstrynge bleef het tempo heel strak houden en dit zorgde ervoor dat Michels een kloofje moest laten. Hij had snel vijftien seconden. Huybs volgde als derde al op 28 seconden. Verstrynge bleef netjes doorgeven en bouwde zijn voorsprong op Europees kampioen Michels verder uit, terwijl Huybs alsmaar dichter naar Michels sloop. Dockx was ondertussen ook weggesprongen uit de achtervolgende groep en reed op de vierde plaats, met net achter hem Van De Putte.

Verstrynge zette de slotronde in met een geruststellende voorsprong van 55 seconden op Michels en 1:10 op Huybs. Dockx en Van De Putte bikkelden voor de vierde positie en daarin bleek uiteindelijk Van De Putte net iets sterker. Verstrynge maakte van de laatste lus een heuse ereronde en schuwde de risico’s. Hij veroverde zijn tweede Belgische titel bij de beloften, na Middelkerke 2022, en volgt Witse Meeussen op op de erelijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier