Emiel Verstrynge naar WK veldrijden in Hoogerheide: “Uiteraard is het mijn doel om te winnen”

Emiel Verstrynge: ”Het parcours in Hoogerheide is heel zwaar.” © Belga
Redactie KW

Ruilt Emiel Verstrynge (20) zaterdag in Hoogerheide zijn Europese sterrentrui voor het regenboogshirt? Het zou zo maar kunnen. De vice-wereldkampioen van Fayetteville hoort op het WK veldrijden bij de beloften tot de favorieten.

In functie van dat WK organiseerde bondscoach Sven Vanthourenhout nog een stage van twee weken in Benidorm. In combinatie met Wereldbekers in de Spaanse stad en in het Franse Besançon. Verstrynge haalde twee keer als derde het podium van die manches. “Goed voor het vertrouwen”, glundert de pion van Crelan-Fristads. “Ik heb het gevoel dat ik die stage nodig had, die kwam op het juiste moment. Het zorgt er ook voor dat ik deze week nog één goede training moet doen en voor het overige het accent op rust kan leggen.” Om zaterdag vanaf 13 uur op zoek te gaan naar de wereldtitel.

“Net als vorig jaar in Fayetteville probeer ik het podium te halen”, blikt Verstrynge vooruit. “Bij de start is winnen uiteraard het doel. Met een goeie dag is veel mogelijk. Thibau Nys steekt er iets bovenuit. Alle anderen zijn aan elkaar gewaagd. Tibor del Grosso, winnaar in Besançon, lijkt mij de enige Nederlander die ons in de luren kan leggen. Intussen heb ik een beetje door hoe hij een cross aanpakt.”

150 supporters

In Hoogerheide zal Verstrynge vocaal gesteund worden door minstens 150 supporters. “Heel plezant, aanmoedigingen van al die mensen doen deugd”, benadrukt de Adegemnaar. “Neen, al die fans maken mij niet nerveus en ook niet overmoedig. Als je in de finale op kop rijdt, kunnen die supporters voor een extraatje zorgen. Het parcours in Hoogerheide ken ik. Denk dat ik er twee of drie keer reed. Ik herinner mij dat het een hele zware omloop is”, besluit Emiel Verstrynge.

(HF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier