Supportersclub voor de broers De Smet

Redactie KW

Op zaterdag 16 maart organiseerde de nieuwe supportersclub ‘Smetties Cycling Team’ in Sportkaffee Leiestadion in Desselgem een eerste bijeenkomst voor hun leden. Carol Vandeputte (42) uit Deerlijk nam de touwtjes in handen om die vereniging op te richten voor renners Matteo (14), Nicolas (18) en Thibaut (19) De Smet.

“Ik drong al een tijdje aan bij familie De Smet om ermee te beginnen, maar ze hielden eerst de boot af. Doordat ik ze als een bescheiden gezin ken, verwachtte ik dat wel. Uiteindelijk kreeg ik een telefoontje van mama Isabel om te zeggen dat het toch goed was. Ik sprong een gat in de lucht”, vertelt Carol die als bediende werkt in een Noors kunststofmestbedrijf.

Op lange termijn willen we veel verwezenlijken, maar het zal stapje per stapje gebeuren

“De koers is mijn passie en ook die van mijn man. Onze zoon Benno Ceename die zich ondertussen toelegt op het veldrijden, is nog doelman geweest bij Racing Waregem. Hij zat in dezelfde ploeg als Matteo. Zo hebben we de ‘Smetties’ leren kennen”, herinnert Carol zich nog goed.

Leden verwennen

“Ik heb geen ervaring met de leiding van een supportersclub. Bijgevolg is alles wat nieuw. Je moet echt over alles nadenken. Eerst en vooral een vzw oprichten om zich daarna bezig te houden met de kledij, de activiteiten en ga zo maar door. Ons doel is om onze leden maximaal te verwennen. Zo krijgt een nieuw lid een cadeautje bij zijn inschrijving. Het lidgeld bedraagt 10 euro.”

“Momenteel beschikken we in twee maanden tijd al over 55 leden. Een onverwacht succes. Evenementen die we dit jaar willen organiseren zijn bijvoorbeeld een ontbijt, een kaartavond of een bingoavond, een eetfestijn, misschien voor de jeugd een fuif… Op lange termijn willen we veel verwezenlijken, maar het zal stapje per stapje gebeuren.”

Leiestadion

“We zijn alvast heel tevreden dat we het Sportkaffee Leiestadion als uitvalsbasis mogen gebruiken. Zonder de steun van uitbaters Els Feijtraij en Quentin Delroeux samen met sponsors Slaapcomfort Gheeraert uit Desselgem en natuurlijk Smetties Fietsateljee stonden we nergens”, benadrukt initiatiefneemster Carol Vandeputte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier