Sterk deelnemersveld dient zich aan voor 75ste Gent-Staden

Het bestuur: Mario Snaet, Bart Busschaert, Geert Wallays, Kristof Taillieu, Jeroen Roose, Jens Wallays. © SBR
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

Op zondag 25 februari opent Gent-Staden opnieuw het wielerseizoen bij de beloften en elites zonder contract. De wedstrijd wordt voor de 75ste keer georganiseerd en groeide doorheen de jaren uit tot een echte klassieker. Gent-Staden is trouwens ook terug de openingsmanche voor de Beker van België. In aanloop ervan is er op zaterdag ook al een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en juniores.

“In 2024 wordt voor de 75ste keer onze wielerwedstrijd verreden”, opent koersdirecteur en PR-verantwoordelijke Mario Snaet. “Vroeger was het een wedstrijd in lijn vanuit Gent naar Staden, sinds zeven jaar pakken we nu met een enkel grensoverschrijdende omloop uit. Zo zit nog steeds de ruige kasseistrook van de Steenstraat in Esen in het parcours. In het verleden zorgde die al dikwijls voor een definitieve afscheiding.”

“Nieuw is wel dat we eerst uitpakken met een viertal lokale rondes om de ‘fitheid’ er wat uit te fietsen. Pas daarna sturen we het peloton een drietal keer over de gekende kasseistrook om tot slot de finale opnieuw te betwisten in drie lokale rondes.”

“Het werd echt een bewuste keuze van de organisatie om een mooiere aanloop te voorzien naar die kasseistrook”, pikt veiligheidsverantwoordelijke Geert Wallays in. “Voor het eerst pakken we zelfs met een ware’ kasseiprijs’ uit waarbij 250 euro te verdienen valt.”

175 wielrenners

“Straks nemen opnieuw 25 ploegen van 7 renners of in totaal 175 renners deel aan Gent-Staden. “Gezien we terug in de ‘Beker van België” zitten zijn het allemaal Belgische topploegen”, besluit secretaris Kristof Taillieu.

“Effectieve namen van deelnemers kunnen we nu nog niet zetten omdat de selecties nog kunnen wijzigen tot één week voor de start, maar zelf verwacht ik toch veel van ploegen als De Cock- Van Eyck-Devos-Capoen, Team Atom 6 en Team Cibel Ceban, maar in elke koers zijn er ook outsiders.”

Op zaterdag 24 februari wordt om 13 uur de start gegeven voor een wedstrijd van nieuwelingen en om 15 uur voor de juniores. De start en aankomst is telkens in de Diksmuidestraat.

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier