Zeker zeven WorldTeams verschijnen aan de start van Omloop van het Houtland, parcours blijft ongewijzigd

Vorig jaar ging de zege in de Omloop van het Houtland naar Gerben Thijssen. © Belga

Het deelnemersveld van de 77e editie van de Omloop van het Houtland (1.1), die verreden wordt op woensdag 25 september 2024, krijgt stilaan vorm. Het organisatiecomité heeft ondertussen de bevestiging gekregen van zeven WorldTeams: Alpecin-Deceuninck, Arkéa-B&B Hotels, Cofidis, Intermarché-Wanty, Lidl-Trek, dsm-firmenich PostNL en Jayco AlUla.

“We kunnen nu al spreken van een succes wat betreft het deelnemersveld. Naast de zeven WorldTeams krijgen we eveneens de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step aan de start. De ervaring leert ons dat zij ook wel eens wat grote namen in de selectie willen opnemen, zoals die van Tim Merlier vorig jaar. Voorts hebben we een contract met Lotto Dstny. Van deze formatie maakt Arnaud De Lie deel uit, onze nummer twee van 2022 die toen enkel Jasper Philipsen voor moest laten gaan. Ook Uno-X Mobility zakt op 25 september naar Eernegem af”, meldt Wouter Donck, voorzitter van het organisatiecomité.

Ongewijzigd parcours

Wat het parcours betreft, blijft de startplaats behouden in Eernegem. De eindmeet ligt nog steeds getrokken op de Markt van Lichtervelde. De totale afstand van de wedstrijd is 195,2 kilometer. “We maken opnieuw drie lussen in en rond Eernegem, om dan via de kasseistrook van de Lookhuisstraat koers te zetten richting Lichtervelde. Daar vatten we onze negen plaatselijke ronden aan van elk 12,1 kilometer”, besluit Donck.

Vorig jaar ging de zege in de Omloop van het Houtland naar Gerben Thijssen. Hij liet in een sprint de Nederlander Dylan Groenewegen achter zich. Cedric Beullens vervolledigde het podium. De kans dat de sprinters andermaal de degens zullen kruisen op de Markt van Lichtervelde is bijzonder groot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier