West-Vlamingen Tim Declercq en Harm Vanhoucke mogen zich opmaken voor de Tour de France

Bij Lidl-Trekt is er een plaatsje voor Tim Declercq in de Tour-selectie. Lotto Dstny rekent op Harm Vanhoucke. © Collage Belga

Lidl-Trek en Lotto Dstny hebben hun selectie bekendgemaakt voor de Tour de France, die zaterdag van start gaat in Firenze. Beide teams selecteren een West-Vlaming. Bij Lidl-Trek is er een plaatsje voor Tim Declercq en Lotto Dstny rekent op Harm Vanhoucke.

Voor El Tractor is het al zijn vijfde deelname aan de Tour de France. Na vier optredens in de trui van Quick-Step wordt het nu zijn eerste keer met Lidl-Trek.

Beloning voor Vanhoucke

Ook Lotto Dstny maakte vandaag zijn achtkoppige selectie voor de Ronde van Frankrijk bekend. Daarbij is er plaats voor Harm Vanhoucke. “Aanvankelijk stond Harm niet op de longlist, maar door zijn goede resultaten en zijn persoonlijke wens om te gaan hebben we voor hem gekozen. Hij verdient de selectie en in de berg- of heuveletappes kan hij ook proberen mee te gaan in een ontsnapping”, klinkt het bij sportmanager Kurt Van de Wouwer.

Dan is er nog Piet Allegaert uit Rumbeke (met roots in Slypskapelle bij Moorslede), die verrassend geselecteerd werd bij Cofidis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier