Titelhouder Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Gerben Kuypers en Joran Wyseure verdedigen West-Vlaamse eer op EK veldrijden

© BELGA
Redactie KW

België brengt met titelverdediger Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Joran Wyseure en Gerben Kuypers maar liefst vier West-Vlamingen aan de start op het EK veldrijden, zondag 5 november in het Franse Pontchâteau.

Vorig jaar in Namen was Michael Vanthourenhout nog de beste op het EK, maar hij kon in het seizoensbegin nog niet helemaal overtuigen. Voor Iserbyt werd het vorig seizoen dan weer een EK om snel te vergeten. Volgende week zondag is hij, na zijn eerste zege van het seizoen in Overijse, echter opnieuw één van de topfavorieten. Al deelt hij die status wel met Thibaut Nys. Vorig jaar won Nys op het EK in Namen nog zilver bij de beloften, achter Emiel Verstrynge, maar sinds dit seizoen rijdt hij bij de elite. Met zeges in Beringen en Waterloo drukte hij ook meteen zijn stempel.

Laurens Sweeck, vorig jaar goed voor EK-brons, is eveneens van de partij, net als Gerben Kuypers, Witse Meeusen, Niels Vandeputte en Joran Wyseure. De reserven zijn Jens Adams, Daan Soete en Toon Vandebosch.

Bij de elite vrouwen voert Sanne Cant (goud in 2014, 2015 en 2017) de EK-selectie aan. Zij krijgt het gezelschap van Alicia Franck, Marion Norbert Riberolle en Laura Verdonschot.

Bij de beloften verdedigt Emiel Verstrynge zijn titel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier