Tim Merlier moet in Giro zege aan Jonathan Milan laten en wordt ook nog gedeclasseerd

Tim Merlier. © BELGA

Jonathan Milan heeft woensdag de elfde etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) beleefde een rustige dag en blijft leider.

De Italiaanse sprinter van Lidl-Trek haalde het na 207 kilometer tussen Foiano di Val Fortore naar Francavilla al Mare, na een vlakke tweede wedstrijdhelft, in de sprint van onze landgenoot Tim Merlier (Soudal – Quick-Step). De derde plaats ging naar Kaden Groves.

Voor Milan is het de tweede ritzege in deze Giro. Eerder was hij al de snelste in de vierde etappe. Een dag eerder had Merlier in rit drie zijn rekening geopend. Intussen ging onze landgenoot in de tijdrit tegen de vlakte en is hij nog niet helemaal hersteld van zijn verwondingen.

Donderdag wordt de heuvelachtige twaalfde etappe in de Giro gereden, een rit over 190 kilometer tussen Martinsicuro en Fano.

Tim Merlier (Soudal – Quick-Step) is woensdag gedeclasseerd na afloop van de elfde etappe in de Ronde van Italië. Merlier werd gedeclasseerd omdat hij van zijn lijn zou zijn afgeweken. De tweede stek ging zo naar de Australiër Kaden Groves.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier