Stefano Museeuw (26) vindt ondanks rampjaar nieuw team: “Ik ga aan de slag bij Philippe Wagner/Bazin”

Stefano Museeuw kampte dit jaar met een zeldzame bacterie. © VDB
Anton Peene Reporter

Stefano Museeuw reed dit jaar voor Van Rysel Roubaix Lille Métropole en zal daar niet blijven. Hij kwam er weinig in actie nadat hij getroffen werd door een zeldzame bacterie. De renner uit Gistel verkast naar de nieuwe Frans-Belgische ploeg Philippe Wagner/Bazin.

Na een periode bij BEAT Cycling en een jaar bij Minerva Cycling Team stapte Stefano dit jaar over naar Van Rysel Roubaix Lille Métropole. “In het begin van het jaar waren er de sponsorperikelen en dat woog wel op ons”, vertelt Stefano.

Zeldzame bacterie

“Uiteindelijk kwam het goed met de ploeg, maar zelf voelde ik me minder. Ik had een tekort aan ijzer en ik bleef sukkelen. Het was lange tijd onduidelijk wat er aan de hand was. Pas na de vijfde bloedafname enkele maanden geleden kwam er iets aan het licht. Er zat een zeldzame bacterie in mijn lichaam. Ook mijn dokter had het zelden meegemaakt, pure pech dus. Ik wist dat er iets moest zijn. Goede resultaten bleven uit en ook in de kermiskoersen kon ik voorin geen rol van betekenis spelen.”

Vermoeidheid

“Ik kampte met vermoeidheid en haalde mijn waardes niet. Ik was al klaar om de handdoek definitief in de ring te gooien, gelukkig is er toch nog iets gevonden. Het ging alleszins een einde in mineur geweest zijn.”

Strandracen

Intussen lijkt de situatie onder controle en zo is Stefano na een rustperiode aan het toewerken richting de strandraces. “De waarden zien er beter uit. Ik voel me stilaan weer de oude en ben gemotiveerd om me te tonen in de strandraces. In december zou ik ook graag twee weken op stage gaan naar Spanje en vanaf januari rijd ik in de kleuren van de Frans-Belgische ploeg Philippe Wagner/Bazin. Ik ken er onder meer ex-ploegmaat Enrico Dhaeye. Zo eindigt het hoofdstuk bij Van Rysel Roubaix Lille Métropole na één seizoen. Het Frans was soms een barrière, maar geen slecht woord over de ploeg. Met Kenny Molly houd ik er ook een kameraad aan over, als we op ploegstage gingen waren wij steeds kamergenoten”, aldus Stefano Museeuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier