Indrukwekkende zege Tadej Pogacar ook een schot in de roos voor de Pogi Boys

Jeroen Mahieu. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De solo van Tadej Pogacar op weg naar een indrukwekkende overwinning zaterdag tijdens de Strade Bianche is meteen ook een ferme opsteker voor de Pogi Boys, de enige supportersclub van de Sloveen in ons land. Voorzitter Jeroen Mahieu volgde met een paar leden de finale in clublokaal sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik.

“Als hij die lijn kan doortrekken, dan is hij alvast favoriet voor Milaan-Sanremo, binnen twee weken”, klinkt het. “En Karl Vernieuwkerke heeft ons vernoemd tijdens de uitzending op Sporza.”

De tweevoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk viel aan op zo’n 80 kilometer van de finish en toonde zich ongenaakbaar. “Eerst volgde ik de koers bij mijn ouders en kwam dan naar hier”, zegt Jeroen. “Vanmorgen stuurde ik Tadej een bericht om hem veel succes te wensen. Hij heeft het alvast gelezen want hij reageerde met een hartje.” (lacht) Het was nog maar de eerste keer dat Tadej in competitie kwam en die eerste van het seizoen is altijd iets speciaal.”

De Pogi Boys telden vorig jaar ongeveer 115 leden en hebben dankzij sponsor Vloeren Delporte nieuwe koerspetjes. “In het oranje, het huiskleur van onze sponsor”, zegt de voorzitter-stichter. “Die petjes zijn trouwens een collector’s item uit heel de wereld. Ik moest er al opsturen naar Amerika en Japan. Dichterbij huis is er veel vraag uit Frankrijk en Spanje.”

Op Instragram postte Tadej Pogacar deze week een zwart koerspetje van de Pogi Boys, dus nog de oude versie. “Daarvan heb ik maar één exemplaar meer en ondertussen gaf ik zondag met zijn ploegmaat Tim Wellens tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne een oranje exemplaar mee. Ze zouden elkaar woensdag zien en ik geloof wel dat ons idool het al kreeg.”

De supportersclub trekt met een autobus naar Luik-Bastenaken-Luik op zondag 21 april. “We gaan ook naar de Tour de France om de rit op gravel in Troyes te gaan volgen en zullen ook present zijn tijdens de wegrit op de Olympische Spelen in Parijs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier