Floris De Tier einde contract: “Kan niet zeggen wat het wordt”

Redactie KW

Geruisloos sprokkelt Floris De Tier (32) links en rechts UCI-punten voor zijn ploeg. Dit jaar 128. Een troef(je) tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract. Bij Bingoal WB doen enkel Luca Van Boven en Cériel Desal beter. Maandagnamiddag keerde De Tier terug na een reeks eendagskoersen in Italië. Hij zag vanop de eerste rij de Zwitser Marc Hirschi drie keer winnen. In de Giro della Toscana bolde De Tier, zonder Hirschi, als tiende over de streep. Goed voor 20 verse UCI-punten. Hij sprokkelde er eerder ook al 25 met een 12de plek in Milaan-Turijn en 40 door een 9de plaats in de eindstand van de Noorse Arctic Race.

“Heel tevreden over de vijf wedstrijden die ik in Italië reed”, blikt De Tier terug. “Zeker over die 10de plaats in Toscane. In elke wedstrijd is hard gekoerst. De Giro della Toscana was de lastigste. Daar moesten we twee keer over een klim van ongeveer 20 minuten. Die dag reed ik heel goed. Twee renners raakten voorop. Ik streed om de derde plaats. Dan was het een beetje gokken. Toen ik even de benen stilhield reed vier man weg zodat ik om plaats zeven streed en tiende werd. In elk geval is mijn conditie nog altijd in orde.”

Franse renners

Zaterdag komt De Tier in Brakel aan de start van de Super 8 Classic. Daarna trekt hij weer naar Italië voor de laatste reeks eendagskoersen. Naar Giro dell’Emilia, Coppa Bernocchi, Coppa Agostoni, Tre Valli Varesine en Gran Piemonte. “Allemaal koersen van een hoog niveau”, gaat De Tier verder. “Want met heel wat renners die zich klaarstomen voor Lombardije.”

Bij het procontinentale Bingoal WB is De Tier einde contract. Volgend seizoen smelt het team samen met Phillipe Wagner/Bazin. “Wat de toekomst brengt kan ik op dit moment niet zeggen, maar ik ben er uiteraard mee bezig”, gaat De Tier verder. “Door de fusie met een Frans team zullen er wellicht enkele Franse renners bijkomen. Op procontinentaal niveau beginnen gesprekken pas in de loop van september. In de World Tour is dat anders. Daar weet je na het voorjaar al of je mag blijven of niet.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier