Alec Segaert net als vorig jaar tweede op Belgisch kampioenschap tijdrijden

Alec Segaert. © BELGA

Tim Wellens (UAE Emirates) heeft zich donderdag in Binche tot Belgisch kampioen tijdrijden gekroond. De 33-jarige Limburger legde de 38,5 kilometer af in 46:05 (50,127 km/u), negen seconden sneller dan Alec Segaert. Rune Herregodts werd op 29 seconden derde.

Bij afwezigheid van Remco Evenepoel, Wout van Aert, Yves Lampaert en Victor Campenaerts, waren Wellens, Segaert en Herregodts als voornaamste podiumkandidaten gestart.

He is de tweede keer dat Wellens de nationale driekleur mag aantrekken. In 2008 werd hij Belgisch kampioen mountainbiken bij de junioren. Op de erelijst van het BK tijdrijden volgt hij Van Aert op. Segaert en Herregodts stonden ook vorig jaar al als tweede en derde op het podium.

© BELGA

Segaert toonde zich na afloop van het BK al bij al tevreden met zijn tweede zilveren plak op rij. “Het is altijd jammer om naast de zege te grijpen als je er zo dicht bij bent, maar ik moet tevreden zijn. Wellens is de verdiende winnaar, want ik kon niet sneller rijden. Ik heb alles gegeven op dit lastige parcours. De lange rechte stukken in het tweede deel en de bochten waarna je steeds weer moest optrekken maakten het niet makkelijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier