Vorig jaar kon de Putterskoers niet plaatsvinden. Door wegwerkzaamheden in de Voldersstraat zag het bestuur van WTC De Putters zich genoodzaakt de wedstrijd eenmalig te annuleren. "Door de herinvorming van die straat hebben we onze jaarlijkse traditie moeten onderbreken", vertelt voorzitter Dries Hillewaere. "De Voldersstraat is intussen een leefstraat geworden, waardoor we ons parcours hebben moeten aanpassen. We hebben een veilige omloop uitgetekend. Na de start aan de Fargon in de Kortrijksestraat rijden de renners via de Molenstraat, de Fonteinstraat, de Walstraat en de Rustoordstraat naar de Brugsestraat, die overgaat in de Kortrijksestraat, waar de aankomststreep eveneens aan de Fargon getrokken ligt."

Interessant parcours

Eén rondje bedraagt 2,77 kilometer. "Het is een interessant parcours voor de supporters", merkt Hillewaere op. "Zij kunnen hun helden dankzij de parallel lopende straten twee keer per ronde aanmoedigen." De winnaar zal sowieso niet met lege handen huiswaarts hoeven te keren. Hij ontvangt een bon om bij het Oostkampse restaurant Laurel & Hardy te gaan dineren. "Daarnaast zijn er ook cadeaubonnen van Indesi voorzien", voegt Hillewaere eraan toe. "Onze wedstrijd is vooral voor leden van de Putters en Oostkampenaars bedoeld. Elke deelnemer mag bovendien zijn of haar wedstrijd beëindigen, gedubbeld of niet."

Twee jaar geleden schreef Dries Claes verrassend de Putterskoers op zijn naam. Opmerkelijk, aangezien Claes niet in Oostkamp woont en ook geen lid van de Putters is. "Ik weet het", bevestigt Hillewaere. "Het is moeilijk voor ons om het deelnemersveld af te bakenen tot enkel mensen uit Oostkamp."

Favorieten genoeg, hoor. Alleen al uit onze club. Het wordt een spannende koers

Hillewaere en zijn Putters-collega's laten het niet aan hun hart komen. "Favorieten genoeg, hoor. Alleen al uit onze club, zoals Olivier Mahieu, Kevin Vandewiele, Dimitri Demeyere, Filip Vermeersch, Ramsey De Schacht en Christof Naessens als ze aan de start verschijnen. En ik zal sowieso nog enkele namen vergeten. Wat wel zeker is: het wordt zondag een spannende strijd", weet de Oostkampenaar.

Nieuwe voorzitter

Intussen kijkt Hillewaere, die begin juni Jan Vander Plaetse als voorzitter van WTC De Putters opvolgde, tevreden terug op de voorbije drie maanden. "De structuur was er en ik moest daar enkel op voortbouwen. Intussen zijn we volop bezig met de voorbereidingen op 2020. Het verlengen van de lidmaatschappen, het bestellen van de nieuwe kledijronde en de organisatie van onze jaarlijkse activiteiten. Dat wordt een voortzetting van 2019. De Putters Classic, de voorbije vier jaar steevast een groot succes, wordt opnieuw ons belangrijkste evenement."

Vorig jaar kon de Putterskoers niet plaatsvinden. Door wegwerkzaamheden in de Voldersstraat zag het bestuur van WTC De Putters zich genoodzaakt de wedstrijd eenmalig te annuleren. "Door de herinvorming van die straat hebben we onze jaarlijkse traditie moeten onderbreken", vertelt voorzitter Dries Hillewaere. "De Voldersstraat is intussen een leefstraat geworden, waardoor we ons parcours hebben moeten aanpassen. We hebben een veilige omloop uitgetekend. Na de start aan de Fargon in de Kortrijksestraat rijden de renners via de Molenstraat, de Fonteinstraat, de Walstraat en de Rustoordstraat naar de Brugsestraat, die overgaat in de Kortrijksestraat, waar de aankomststreep eveneens aan de Fargon getrokken ligt."Eén rondje bedraagt 2,77 kilometer. "Het is een interessant parcours voor de supporters", merkt Hillewaere op. "Zij kunnen hun helden dankzij de parallel lopende straten twee keer per ronde aanmoedigen." De winnaar zal sowieso niet met lege handen huiswaarts hoeven te keren. Hij ontvangt een bon om bij het Oostkampse restaurant Laurel & Hardy te gaan dineren. "Daarnaast zijn er ook cadeaubonnen van Indesi voorzien", voegt Hillewaere eraan toe. "Onze wedstrijd is vooral voor leden van de Putters en Oostkampenaars bedoeld. Elke deelnemer mag bovendien zijn of haar wedstrijd beëindigen, gedubbeld of niet."Twee jaar geleden schreef Dries Claes verrassend de Putterskoers op zijn naam. Opmerkelijk, aangezien Claes niet in Oostkamp woont en ook geen lid van de Putters is. "Ik weet het", bevestigt Hillewaere. "Het is moeilijk voor ons om het deelnemersveld af te bakenen tot enkel mensen uit Oostkamp."Hillewaere en zijn Putters-collega's laten het niet aan hun hart komen. "Favorieten genoeg, hoor. Alleen al uit onze club, zoals Olivier Mahieu, Kevin Vandewiele, Dimitri Demeyere, Filip Vermeersch, Ramsey De Schacht en Christof Naessens als ze aan de start verschijnen. En ik zal sowieso nog enkele namen vergeten. Wat wel zeker is: het wordt zondag een spannende strijd", weet de Oostkampenaar.Intussen kijkt Hillewaere, die begin juni Jan Vander Plaetse als voorzitter van WTC De Putters opvolgde, tevreden terug op de voorbije drie maanden. "De structuur was er en ik moest daar enkel op voortbouwen. Intussen zijn we volop bezig met de voorbereidingen op 2020. Het verlengen van de lidmaatschappen, het bestellen van de nieuwe kledijronde en de organisatie van onze jaarlijkse activiteiten. Dat wordt een voortzetting van 2019. De Putters Classic, de voorbije vier jaar steevast een groot succes, wordt opnieuw ons belangrijkste evenement."