Koen Demuynck buiten strijd voor Dwars door Wingene: “Rechterknie kapot”

Koen Demuynck. © Foto Coghe
Redactie KW

In Dwars door Wingene kan Koen Demuynck (43) z’n verrassende zege van vorig jaar niet verdedigen. De pion van Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen is geblesseerd. Z’n rechterknie baart weer zorgen.

Ondanks dat letsel werd de bijna-veteraan op 22 juni in Zerkegem tweede na Stijn De Bock. Een week later werkte hij in het Limburgse Montenaken ook het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden af. Bij de clubteams werd de ploeg uit Moorsele dertiende.

Halfweg de tweede ronde haakte Demuynck af. “Ik deed die ploegentijdrit met een gewone fiets, dat was een ongelijke strijd”, zucht de Oedelemnaar. “Een week eerder ging het in Zerkegem nog goed. Ik ben al een hele tijd aan het sukkelen met de rechterknie. Vorige winter heb ik ook even de trainingsarbeid moeten onderbreken. Die knie is versleten. Ik hoop dat het met een operatie kan worden opgelost. Ondanks ik geen driemaal zeven meer ben, heb ik nog altijd veel goesting om te koersen.”

In 2021 werd z’n rechterknie al eens behandeld. “Toen werd een stukje van mijn knieschijf weggenomen”, vertelt de elite 2-renner. “Het kraakbeen was op een bepaalde plaats helemaal weg. Met een operatie werd dat opgelost, nu is het op een andere plaats aan dezelfde knie. Ik heb vroeger veel krachttraining gedaan. Wellicht zijn die knieproblemen een gevolg. Gelinspuitingen helpen niet. Vrijdag weet ik meer, want dan heb ik een afspraak bij de specialist.”

Dwars door Wingene

Demuynck weet niet hoe de rest van zijn wielerseizoen eruit zal zien. Moet hij onder het mes, dan zal hij dit jaar wellicht niet meer in competitie komen. Hoewel hij zaterdag geen rugnummer kan opspelden, gaat hij Dwars door Wingene toch volgen. Vorig jaar zette hij dankzij een late uitval sprinters een hak. “Totaal onverwacht”, glundert Demuynck nog na. “Na die ingreep aan de knie in 2021 was nog eens een kermiskoers winnen mijn ambitie. Dat het een interclubzege ging worden, had ik nooit durven denken.”

(HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier