Junior Maxim Delrue kijkt met ambitie naar volgend jaar

Maxim Delrue. © foto Coghe
Redactie KW

Voor eerstejaarsjunior Maxim Delrue zit het seizoen er al op. Veel interessants staat er toch niet meer op de kalender, maar anderzijds kampt de 17-jarige Harelbekenaar ook met wat ijzertekort. Het is dus een wijze beslissing om nu de nodige tijd te nemen om te herstellen. Met drie podiumplaatsen kan hij alvast niet klagen.

“Algemeen gezien mag ik eigenlijk niet klagen over mijn seizoen. Het is voor iedereen een raar seizoen geweest, dat wel, maar ik ben heel tevreden dat ik als eerstejaarsjunior al kon meedoen voor het podium. Hadden we een volledig seizoen kunnen rijden, dan zat er misschien wel een overwinning in. Geef toe, het kon slechter, hé. Ik had wel gedacht dat ik niet slecht ging zijn, maar meedoen met de beste, dat is toch weer een stapje hoger. Dat had ik dan weer niet verwacht”, aldus de junior van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare.

Dit seizoen stond hij drie keer als derde op het podium: in het begin van het seizoen in De Klijte, begin augustus in Waregem en onlangs nog in Lichtervelde. “De mooiste was voor mij toch wel De Klijte. Een mooi, heuvelachtig parcours én in echt flandrienweer, dat blijft toch wel bij.”

Nieuwe ploeg

Deze winter zal de Harelbekenaar wellicht niet crossen, maar zich wel volop voorbereiden voor het nieuwe wegseizoen. “Hopelijk kan dat wel min of meer normaal verlopen, mét de grote koersen die voorzien waren. Nu is er enkel Kuurne-Brussel-Kuurne geweest en daar reed ik lek…

Vooral voor die grote koersen gaat Maxim volgend jaar voor Gaverzicht-Be Okay rijden. “Er staan ook heel wat buitenlandse wedstrijden op de kalender, daar wil ik echt wel eens van proeven. We zullen ook met een heel sterke ploeg zijn, dus ik ben wel benieuwd wat we ervan kunnen maken. Ja, ik wil echt wel alles op alles zetten om er een mooi jaar van te maken. Mijn droom is om prof te worden, dus dan moet je er volledig voor gaan“, besluit Maxim Delrue, die fietsmechanica volgt aan de wielerschool in Oudenaarde. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier