Nicolas Plancke heeft eerste zege als nieuweling beet

Nieuweling Nicolas Plancke (15) tijdens het PK in Adinkerke. © VDB
Redactie KW

In Baliebrugge slaagde Nicolas Plancke (15) erin z’n eerste zege als nieuweling te boeken. Dankzij een goeie verstandhouding met ploegmaat Ferre Bekaert won hij met een handvol metertjes voorsprong. Nu waagt de tweedejaars zich aan de Topcompetitie.

In de wedstrijd ging Plancke na een uitval van Dario Ingels en Maxim Derdaele in de tegenaanval. Met Ferre Bekaert en Aksel Decaestecker kon hij het gaatje dichten. Dit vijftal bleef voorop. “Zowat drie ronden van het einde had ik al eens met mijn ploegmaat gepraat”, vertelt Nicolas Plancke. “Ik had nooit gedacht dat ze ons als eerste en tweede de laatste bocht zouden laten ingaan. Ferre liet een gaatje vallen. Wat de andere renners in de laatste rechte lijn niet meer dicht kregen. Heel leuk om eens te winnen!”, zegt hij enthousiast.

Met het vertrouwen van die eerste winst trok Nicolas Plancke naar het West-Vlaams kampioenschap in Adinkerke-De Panne. “Een enorm gesloten wedstrijd”, zucht de pion van Jonge Renners Roeselare. “Met de sprint om de titel heb ik me niet gemoeid. Net als Kyano Cottignies kreeg ik tijdens dat PK geen meter vrijheid. Daarover was ik een beetje ontgoocheld. Kyano beschikt over een goeie sprint. Hij kon nog de titel pakken”, zucht Nicolas.

Ronde van Vlaanderen

Daags na het PK koerste de jongere broer van belofte Laurens in Aalbeke. “Met slechts 25 nieuwelingen aan de start een moeilijke koers”, blikt de hoog opgeschoten kerel terug. “In de sprint kon ik nog derde worden.”

In het voorjaar reed Plancke de interclubs in Moeskroen en Ieper. “Moeskroen, de eerste interclub dit seizoen, was hectisch”, blikt hij terug. “Daar koerste ik te ver achteraan. Gent-Wevelgem was redelijk goed. De top van de Kemmel rondde ik bij de eerste vijftien. De beslissende vlucht kwam even verder tot stand. Die miste ik nipt”, besluit Nicolas. (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier