Moeilijk seizoen voor Jappe Geldhof (17)

Jappe Geldhof. (gf)
Redactie KW

Voor Jappe Geldhof heeft het seizoen nog niet meteen gebracht wat hij ervan gehoopt had. De overstap naar de juniores blijkt minder evident dan gehoopt. Hij blijft wel strijdvaardig en wil er elke koers volledig voor gaan, om te blijven groeien richting volgend seizoen.

Met een 19de stek in Vlamertinge, de allereerste wedstrijd van het seizoen, zag het er alleszins niet slecht uit voor de eerstejaarsjunior van Gaverzicht-Be Okay-Van Mossel. Tot nu toe is dat echter zijn enige toptwintigplaats van het seizoen, terwijl hij er vorig jaar bij de nieuwelingen een heleboel daarvan wist te verzamelen. “Uitrijden is op dit moment niet vanzelfsprekend en is elke wedstrijd weer een uitdaging. Dan kan je daar natuurlijk geen topuitslagen bij verwachten hé. Het zou uiteraard fijn zijn mocht het wat beter gaan, maar anderzijds had ik het ook wel min of meer verwacht. De overstap van nieuwelingen naar juniores is nu eenmaal niet te onderschatten”, aldus Jappe.

Torhout-Rozeveld

Afgelopen week stond er voor de 17-jarige sportman een keertje geen koers op het programma, maar wel een chirokamp, de boog kan immers niet altijd gespannen staan. Komend weekend hervat hij de competitie, normaal gezien in Torhout-Rozeveld. De resterende maanden van het seizoen heeft hij geen specifieke doelen meer op het programma staan. “M’n voornaamste ambitie moet zijn om weer een goed gevoel op te doen, te koersen, te blijven trainen en zoveel mogelijk wedstrijden uit te rijden. Want het is toch altijd beter om met een goed gevoel de winter in te kunnen gaan, om klaar te zijn voor volgend seizoen. Laat zeggen dat ik mijn focus wel aan het verleggen ben naar volgend jaar, en dat ik gewoon nog het beste maak van wat er de komende wedstrijden nog op me afkomt”, aldus de zesdejaarsleerling wiskunde-wetenschappen van Spes Nostra Kuurne. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier