Kenneth Verstegen is in vorm: “Ik wil profdroom waarmaken”

Kenneth Verstegen won de Internatie in Reningelst. © VDB
Anton Peene Reporter

De 22-jarige laatstejaarsbelofte Kenneth Verstegen zit in goeie doen. Hij schreef de Internatie in Reningelst op zijn naam, speelde een rol in de Hel van Voerendaal en moest nipt de duimen leggen tegen Cédric Defreyne in Rumbeke. De renner hoopt nog een profcontract te kunnen versieren.

De zege in Reningelst kwam op een goed moment. Hij hield Lars Van Nieuwenhove en Alex Vandenbulcke achter zich. “Dat deed enorm deugd. Het voelde als een grote ontlading na al de miserie in het voorjaar. Ik kampte met mycoplasma, kende materiaalpech, viel zwaar in het Internationaal Beloftenweekend en werd nog een tweede keer ziek na de natte Omloop. De zege in Reningelst vormt een extra stimulans om door te gaan. Mijn doel is nog steeds om mijn plek in het profpeloton af te dwingen. Op dit moment zijn er geen concrete aanbiedingen, ze mogen altijd bellen.”

Ex-voetballer

Ook na Reningelst trok Kenneth de lijn door. “In de Hel van Voerendaal ging ik op 12 kilometer van de meet solo en werd ik gegrepen op 300 meter. Uiteindelijk werd ik 13de in het peloton dat sprintte voor de zege. Maandag reed ik in de kermiskoers in Rumbeke naar een tweede plaats na de moeilijk te kloppen Cédric Defreyne. Hij staat bekend als een van de betere elites zonder contract. Komend weekend zal ik wellicht nog een koers meepikken, later volgt de Ronde van Oost-Vlaanderen, de Grote Prijs Stad Torhout en enkele interclubs en Road Series”, geeft de Beerstenaar mee, die voor Dovy Keukens FCC rijdt. “Zo’n acht jaar geleden startte ik bij de nieuwelingen. Ik voetbalde en zocht iets om me in de zomer mee bezig te houden. Pas toen ik tweedejaars was, koerste ik vollebak en vanaf dan is het een echte passie geworden. Bij Dovy startte ik mijn carrière bij de beloften, waarna ik voor twee jaar naar EFC ging. Nu ben ik terug en ik ben heel tevreden. Ze geven me veel vertrouwen en ik krijg overal carte blanche. Het zegegebaar in Reningelst was er dan ook eentje voor de ploeg”, klinkt het tot slot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier