Alec Segaert realiseert betere tijd dan elitekampioen Affini op EK tijdrijden: “Hij had hier kunnen winnen bij de profs”

Alec Segaert snelde naar zijn derde opeenvolgende Europese titel in het tijdrijden bij de beloften. © Belga

Een opvallende vaststelling woensdag na de Europese kampioenschappen tijdrijden in Limburg: beloftekampioen Alec Segaert realiseerde een tijd die sneller was dan elitekampioen Edoardo Affini. “Samen met vele anderen vind ik dat Alec gewoon bij de elite had moeten rijden”, zei eliterenner Victor Campenaerts, niet alleen landgenoot van Segaert, maar ook ploeggenoot bij Lotto Dstny.

Segaert won bij de beloften in een tijd van 35:06, Affini realiseerde bij de mannen 35:15. Dat op identiek hetzelfde parcours, al reden de elitemannen wel in nattere weersomstandigheden. “Inderdaad, het waren andere omstandigheden. Maar het was wel hoofdzakelijk rechtdoor rijden”, analyseerde Campenaerts de tijd van Segaert.

“Alec had hier kunnen winnen. Ik heb er met hem over gesproken. Hij had meer kans om hier te winnen dan ik. Zijn zege in de Renewi Tour was fenomenaal. Waarom niet die elitetrui proberen te nemen? Zelfs al was hij derde geworden: het was nog meer waard geweest dan de trui bij de beloften.”

Ook WK bij beloften

Segaert wilde het EK bij de beloften afwerken omdat hij ook straks in Zürich in het WK aan de slag gaat bij de renners onder de 23 jaar, dromend van een eerste wereldtitel. “Hij vindt dat hij een beetje geloofwaardigheid was verloren, als hij hier bij de profs had gereden en straks bij de beloften. Maar ik vind dat hij zelfs het WK bij de profs moet doen, en daar een medaille ambiëren. Wat ben je met een regenboogtrui bij de beloften waarin je nooit mag rijden?”

“Ik denk dat Alec onderschat hoe snel het kan gaan, in een carrière. Ik heb jaren gedacht dat ik wel eens wereldkampioen zou worden, of olympisch kampioen. Ik ben zeker dat Alec nog niet aan de top van zijn kunnen zit, maar toch: voor je het weet, is het beste voorbij.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier