Elite zonder contract Jaron Wydooghe maakt zich op voor thuiskoers in Lichtervelde

Jaron Wydooghe. © foto Coghe
Bram Vanlerberghe

Jaron Wydooghe (23) presteert quasi altijd uitstekend in eigen Lichtervelde. Sinds een jaar combineert hij wielrennen met een vaste job in ploegverband. Maar omdat deze week een collega positief testte op corona is zijn deelname nog niet zeker. “Ik moest ook een test ondergaan. Is die negatief, dan kom ik sowieso aan de start.”

“Dit jaar kon ik door corona nog niet veel fietsen. Het blijft ook afwachten of er volgend jaar veel koersen zullen plaatshebben. Nu kan ik veel trainen. Als je een jaar goed traint, kan het goed gebeuren dat je volgend jaar top bent. Dat doe ik vooral door lange duurtrainingen in te lassen en aan de interval te werken. Je kan wel rustig trainen, maar af en toe moet je ook een blokje invoeren, zodat je motor opengaat. Of eens twee uurtjes volle bak rijden, zodat je nog eens dat ritme hebt.”

Goesting is groot

Komend weekend komen de elite zonder contract en beloften aan de start in Lichtervelde. Jaron was er vorig seizoen nog derde en kon de wedstrijd in het verleden nog op zijn naam schrijven. “In 2017 was dat. Het is een thuiskoers, een beetje een rare koers ook. Iedereen kijkt naar je, maar ik heb de laatste weken goed getraind. De goesting is alleszins groot. Ik veronderstel dat ik nog altijd fris zal zitten, want ik kon nog niet veel koersen. Als ik de gemiddeldes in de kermiskoersen eens bekijk, zie ik dat het tempo redelijk hoog ligt. Iedereen kon veel trainen en rusten en wil nog iets maken van zijn seizoen. We mogen ook blij zijn dat het geen volledig seizoen heeft stilgelegen. Dan zou je in de winter voor niets getraind hebben.”

Ook de Lichterveldenaar wil nog een goed sluitstuk aan zijn seizoen breien. “Na Lichtervelde volgt voor mij normaal gezien nog een koers, maar ik ben niet zeker of die zal plaatsvinden. Als ik nog iets moois kan presteren, zou dat mooi zijn om de winter met een goed gevoel in te gaan.”

Ezc en beloften in Lichtervelde

Zaterdag organiseert de Omloop van het Houtland een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften over 115,5 km. Alle formaliteiten aan café De Boksneuze, Statieplaats8. Start om 15 uur, aankomst omstreeks 17.30 uur.

Parcours (21 ronden van 5,5 km): Statiestraat, Dokter Roelenslaan, Burgemeester Callewaertlaan, Ketelbuyzerstraat, Klein Essestraat, Vierkeerstraat, Westlaan, Statiestraat. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier