Benjamin Declercq viert rentree na lange revalidatie

Benjamin Declercq. © belga
Redactie KW

Benjamin Declercq is opnieuw renner. De 25-jarige Declercq hervat morgen/zondag in de GP Jean-Pierre Monseré nadat hij begin december een knieoperatie onderging. Na een lange revalidatie staat het licht op groen voor de West-Vlaming. Zondag treedt hij voor het eerst aan voor zijn nieuw team Arkéa-Samsic, dat hem wegplukte bij Sport Vlaanderen-Baloise.

Declercq kwam op 10 september zwaar ten val in de Ronde van Groot-Brittannië. Hij bleef pijn ondervinden aan de linkerknie en moest onder het mes.

“Ik ben blij dat ik eindelijk weer mag koersen”, verklaarde Declercq, die inmiddels pijnvrij is. “En ik mag mijn rentree in eigen land vieren. Het is voor mij allemaal nog wat afwachten hoe ik het er vanaf zal brengen. Het is de eerste keer dat ik zo laat op het seizoen voor het eerst in actie kom. Dit in tegenstelling tot de andere renners die al een pak wedstrijden achter de rug hebben en zo hun conditie al hebben aangescherpt. Ik hoop zo snel mogelijk weer mijn hoogste niveau te behalen.”

Benjamin Declercq zit samen met Benoit Jarrier, Alan Riou, Christophe Noppe, Bram Welten, Kévin Ledanois en Thomas Boudat in de selectie van Arkéa-Samsic voor de GP Jean-Pierre Monseré.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier