Vlamvo Vlamertinge is klaar voor nieuw volleybalseizoen: “Verjongingsoperatie doorgevoerd”

Els Logie: “De eerste doelstelling is handhaving.” © EF
Anton Peene Reporter

Els Logie is jeugdcoördinator, trainer en bestuurslid bij Vlamvo en zij blikt vooruit op het nieuwe volleybalseizoen dat voor de deur staat bij de club uit Vlamertinge.

“Dit jaar zal ik de regionale U15 trainen”, vertelt Els. “Qua aantallen zitten we op dezelfde lijn als vorig jaar. Op alle leeftijden is er een aanbod van provinciale en regionale ploegen. We zien zelfs een lichte stijging in het ledenaantal tot ongeveer 160.” Op seniorniveau zijn er dit seizoen vier ploegen. “De A-ploeg bleef in nationale 2. Ze misten net de promotie. We voerden in de drie ploegen van vorig jaar een verjonging door. In de eerste ploeg is er met Frederik Carrein een nieuwe trainer. Er stopten enkele speelsters en er komen drie jonge speelsters bij en drie speelsters van de B-ploeg van vorig jaar. Het gaat om Mila Persegaele en Zoë Deschoemaker (Wevelgem), Hélène Claus (Torhout) en Saartje Masschaele, Zanna Callens en Lotte Desloovere (Vlamertinge B). Hanne Moermans keerde terug na een jaartje Roeselare en zij beschikt over meer ervaring. De eerste doelstelling is handhaving. Al was dat vorig jaar ook zo en toen hebben we de verwachtingen flink overtroffen. We starten met deze ploeg met drie matchen op verplaatsing. Te beginnen met Oudenaarde, dat overkwam uit een lagere reeks en nog in de winning mood zal zitten. Een heel degelijke ploeg. De eerste thuismatch is op 5 oktober tegen Blaasveld.”

De B-ploeg blijft onder leiding van Kris Debouck. Leen Corneillie doet nog steeds de C-ploeg. “Beide ploegen spelen dit jaar in dezelfde reeks. Het reglement zegt dat ze dan meteen tegen elkaar moeten spelen op de openingsspeeldag. In de B-ploeg blijft er een handvol speelsters over van vorig seizoen. Ze werden aangevuld met jeugdspeelsters. Hetzelfde verhaal bij de C-ploeg. Het zal een uitdaging worden om beide ploegen in Promo 1 te houden. Tot slot is er een nieuwe D-ploeg in Promo 4 en daar is Dries Sergier de coach.” (API)

Zondag 15 september om 17 uur: Forza Evo Volley Oudenaarde A Vlamvo Vlamertinge A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier