VC Dentergem A wil inhaalrace naar top drie inzetten

Coach Paul Reynaert. © RBD
Redactie KW

Met de thuiswedstrijd tegen het tweede geklasseerde Welbi Pervol Ruiselede A zet VC Dentergem A een ware inhaalrace in. Coach Paul Reynaert rekent als alles meezit in het beste geval op een derde stek in de eindafrekening.

Momenteel staat VC Dentergem A op de zevende plaats in Promo 3B. “Maar dat geeft een vertekend beeld, want wij speelden nog maar elf wedstrijden. Wij speelden onze laatste match op 10 december en zondag pas nemen wij de competitiedraad weer op”, zegt trainer-coach Paul Reynaert die aan zijn tweede verhaal bezig is bij VC Dentergem.

Zijn eerste passage werd verstoord door twee coronajaren, maar hij liet een uitstekende indruk achter niettegenstaande Dentergem A het behoud niet kon verzekeren. “Het was een nipte degradatie, eigenlijk had de ploeg wel zijn plaats in Promo 3. Vorig seizoen leverde de doorstart in Promo 4 een tweede plaats op waarmee de ploeg zich als bijkomende stijger weer zijn zitje een reeks hoger kon innemen.”

“Met de terugkeer van Laura Vercampt, die enkele seizoenen in Ruiselede speelde, heeft mijn jonge ploeg van maar in totaal elf speelsters een ferme brok ervaring meer op het veld. Zij is ook een voorbeeld inzake inzet en motivatie en trekt die jongeren mee in een tot nu toe wel succesvol seizoen.”

Marathon

VC Dentergem won zeven van de nog maar elf gespeelde wedstrijden en speelt vanaf zondag tot einde seizoen elk weekend een competitiematch. “Omdat de meesten met examens opgezadeld waren, werden de wedstrijden van januari verlaat. Jammer eigenlijk dat wij die marathon tegen het tweede geklasseerde Ruiselede moeten beginnen. In de heenronde werden wij met 3-0 afgemaakt en kregen geen vat op de thuisploeg. Wij haalden toen nooit ons betere niveau.”

“Het is dus weer een beetje koffiedik kijken waar wij staan na twee maanden zonder wedstrijd. Er werd dan wel serieus getraind en er werden ook heel wat oefenwedstrijden afgewerkt, maar dat is niet hetzelfde als wedstrijden met inzet spelen. Ruiselede is overigens een stevige ploeg, wat hun rangschikking illustreert. Kunnen wij zondag de maat nemen van Pervol dan zie ik een derde plaats wel nog haalbaar”, besluit Reynaert, die ook volgend seizoen de ploeg zal begeleiden.

(RBD)

Zondag 11 februari om 18 uur: Dentergem A – Ruiselede A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier