VC Dentergem A staat voor pittig seizoenseinde

Coach Paul Reynaert. © RBD
Redactie KW

VC Dentergem A bekleedt momenteel de derde stek in Promo Dames 3B en dat willen de speelstersgroep én het bestuur het liefst zo houden. Zaterdag reist Dentergem naar het vijfde geklasseerde Zwevezele B.

“Die voorlopige derde plaats is beter dan gehoopt én verwacht”, opent trainer-coach Paul Reynaert. “De initiële betrachting was om zo snel mogelijk het behoud vast te leggen na de promotie vorig seizoen naar Promo 3. Maar het liep beter dan verwacht. In zoverre we derde staan met wel een grote achterstand op leider Ingelmunster B, dat negen punten meer telt, en het tweedegeklasseerde Ruiselede, dat acht punten meer heeft dan ons. Maar met nog vier wedstrijden af te werken, kennen we een pittig seizoenseinde met zaterdag de wedstrijd tegen Zwevezele B. We verloren er eind november bij ons thuis van, in een vijfsetter. We kwamen 0-2 achter, konden alsnog de belle afdwingen, maar verloren met 12-15.”

Sindsdien verloor Dentergem A evenwel niet meer. “De ploeg zette serieuze stappen dit seizoen. De ervaring in meer die een Laura Vercampt de ploeg bijbracht is daar zeker niet vreemd aan. Maar de ploeg zette collectief stappen, wat zaterdag nog geïllustreerd werd in de wedstrijd bij Torhout D. In de heenronde verloren we er thuis van met 0-3. Zaterdag namen we tegen de compleet zelfde ploeg revanche met een identieke 0-3 en maar respectievelijk 12, 15 en 16 tegenpunten. Met diezelfde revanchegedachte moet de ploeg zaterdag in Zwevezele B de wedstrijd beginnen. We verloren immers niet meer sinds dat belleverlies en lieten negen overwinningen op rij noteren.”

Vertrouwen in ploeg

“Er staat ons evenwel nog serieuze tegenstand te wachten in dit seizoenseinde”, zegt Reynaert. “Met op zaterdag 6 april een uitwedstrijd bij leider Ingelmunster, dat zijn titel veilig zal willen stellen. Op de voorlaatste speeldag ontvangen we rode lantaarn Zuienkerke. Dan willen we onze derde plaats consolideren. Op de slotdag reizen we naar Wingene, dat vierde staat. Ik heb vertrouwen in mijn ploeg”, besluit Reynaert. (RBD)

Zaterdag 23 maart om 16 uur: Elckerlyc Zwevezele B – VC Dentergem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier