Titel voor Balti Kortrijk Spurs B: “Gretigheid en inzet beloond”

Door het onverwachte verlies van Citivo Gits kon Balti Kortrijk Spurs B een week vroeger dan verwacht de kampioenstitel binnenrijven. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Balti Kortrijk Spurs B verzekerde zich vorig weekend van de titel in Promo 1. De ploeg van Willem Deconinck telt met nog drie speeldagen te gaan een onoverbrugbare kloof van tien punten.

Door het onverwachte verlies van Citivo Gits tegen Rembert Torhout kon Balti Kortrijk Spurs B een week vroeger dan verwacht de kampioenstitel binnenrijven. De manschappen van coach Willem Deconinck deden dat in stijl met een 0-3-zege (22-25, 18-25, 22-25) op het veld van Vkt Torhout. “Toch had ik niet het gevoel dat het gemakkelijk ging”, doet Willem zijn verhaal. “We hebben opnieuw als team gewonnen. Een teamprestatie is de rode draad doorheen dit seizoen. Soms vergeten we dat deze jonge bende amper 21 jaar gemiddeld is. Er is dus nog heel veel groeimarge.”

Bekerfinale

“Juist voor corona waren we met een project gestart en we speelden drie keer kampioen. Dit is toch wel een succesverhaal. We promoveren dus naar Nationale 3 en om een gevestigde waarde te worden, hebben we toch wel wat versterking nodig. Maar laat ons eerst nog de overige drie competitiewedstrijden afwerken en genieten van dit succes. Te beginnen met Rembert Torhout C zaterdag. Op 1 april kunnen we de kers op de taart zetten in de bekerfinale.”

Ook voorzitter Jurgen Demolie was getuige van de kampioenenwedstrijd van zijn tweede ploeg. “Dit is een project van de eerste én tweede ploeg”, vertelt Jurgen. “Dit is een groep dat vorig jaar kreeg af te rekenen met heel wat blessures. Nu bleven ze gespaard en de resultaten mogen er zijn. Zoals ik al eerder zei hebben we met Willem aan het roer de juiste man op de juiste plaats. In zijn tweede jaar als coach promoveren we naar Nationale. Een belangrijke stap met het oog op doorstroming naar eventueel de eerste ploeg. Dit is een heel gemotiveerde groep die soms met dertien op training staat, wetende dat ze met 15 zijn. Al deze jongens gunnen het elkaar. Hun gretigheid en inzet worden nu beloond. Ik denk dat deze groep klaar is voor de stap naar derde. Ze zijn heel matuur voor hun leeftijd.”

Zaterdag 23 maart om 14.30 uur: Rembert Torhout C – Balti Kortrijk Spurs B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier