Rens Vancompernolle blikt vooruit op bekerfinale: “De dubbel zou mooi zijn”

“Van onderschatting zal geen sprake zijn”, verzekert Rens Vancompernolle. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Balti Kortrijk Spurs B gaat maandag op zoek naar de dubbel nadat het enkele weken geleden al het kampioenschap in Promo 1 op zijn naam schreef. Tegenstander van dienst in de bekerfinale is Rembert Torhout D, de kampioen in Promo 2.

“Van onderschatting zal alvast geen sprake zijn”, opent sterkhouder Rens Vancompernolle (30). “We hebben onze tegenstander al uitvoerig gescout, en ze zijn misschien wel beter dan Rembert C dat in onze reeks uitkomt. Ik ben onder de indruk van tot wat ze in staat zijn. Ze staan niet voor niets in de finale, hé. Ze schakelden ook Gits uit en krijgen elke set twee punten voorsprong. Maar eenmaal je in de grote finale staat, wil je natuurlijk winnen. Het zal zaak zijn om de zenuwen onder controle te houden. Er zal een pak volk zijn om ons en onze tegenstander aan te moedigen. Ik ben overtuigd dat coach Willem Deconinck heel goed voorbereid zal zijn en zal aanpassen wanneer nodig. Alle credits gaan dit seizoen naar hem. Ik heb met hem zeven jaar samengespeeld en ken hem dus door en door, nu ook al twee jaar als coach.”

“We beleven een heel mooi seizoen”, gaat de Kuurnenaar verder. “Dit is nu mijn tweede seizoen bij deze ploeg nadat ik zeven jaar bij de eerste ploeg actief was. Dit seizoen bleven we gespaard van blessures en zijn we enorm gegroeid. Dit was hét jaar om de stap naar National 3 te zetten. Voor mij is het de eerste kampioenstitel. Voor de ontwikkeling van deze jonge ploeg is dit ideaal. Onze ploeg blijft samen, ook al een pluspunt.”

Supertrots

“Maar eerst willen we de dubbel pakken. Hopelijk deed de A-ploeg ons dat enkele uren eerder al voor. Ik ben supertrots op deze ploeg. We gunnen elkaar het succes.”

Maandag 1 april om 19.30 uur, Schiervelde Roeselare: Rembert Torhout D – Balti Kortrijk Spurs B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier