“Nu is het voor de knikkers”: topper tussen Knack Roeselare en Balti Kortrijk Spurs

Jurgen Demolie staat als voorzitter met Balti Kortrijk Spurs voor een cruciale wedstrijd. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De zenuwen zullen strak gespannen staan zaterdagavond in Sporthal Schiervelde in Roeselare. De onvervalste topper tussen Knack Roeselare en Balti Kortrijk Spurs staat namelijk op de kalender. De winnaar van dit duel neemt een flinke optie op de titel en rechtstreekse promotie naar eerste nationale.

Beide ploegen domineren het seizoen in Nationale 2 B. Beide teams hebben momenteel 49 punten. Dit zijn er maar liefst 14 meer dan de derde in de stand. Balti Kortrijk Spurs won in de heenronde met 3-2. “We zijn bezig aan een heel sterk seizoen waarin we slechts eenmaal verloren”, vertelt Lowie Lootens (27), die bezig is aan zijn eerste jaar bij Balti.

Blessurelast

“Desondanks staan we gelijk met Roeselare dat drie wedstrijden verloor na een vijfsetter. Een daarvan was tegen ons in Kortrijk. Toen was het verschil heel klein (25/23, 14/25, 22/25, 25/22, 15/12). In set twee werden we van het kastje naar de muur gespeeld. Voor de neutrale toeschouwer was dit een wedstrijd om van te smullen. Maar nu gaat het om de knikkers. Uiteraard zijn beide ploegen erop gebrand om deze partij te winnen. Onze sterkte is: ook al komen we achter, dan zijn we nog niet verloren. Maar ook zij. Ze verliezen soms hun eerste set maar vechten altijd terug. Het is duidelijk, willen we verdiend kampioen spelen dan moeten we winnen.”

“Ondanks de goeie resultaten kregen we toch af te rekenen met heel wat blessurelast. Op dat vlak was het een zwaar seizoen. Er was wel altijd iemand in de ziekenboeg. We hopen net op tijd iedereen te recupereren voor deze match van het jaar. Iedereen weet wat van hem verwacht wordt”, aldus Lowie.

Supporters

“Stel dat we als winnaar uit de bus komen dan is de buit nog altijd niet binnen. Daarna volgen nog wedstrijden op het veld van Olva Brugge en thuis tegen Oudenaarde. Laatstgenoemde vecht nog tegen de degradatie, dit zal dus allesbehalve een eenvoudige opdracht worden. Het is een klassement waar, behalve de top twee, iedereen van iedereen kan winnen. We hopen alvast op een serieuze heksenketel zaterdag in Roeselare. We hopen ook heel wat supporters op de been te krijgen. Ook de jongens van de tweede ploeg komen afgezakt naar Schiervelde na hun wedstrijd”, gaat Lowie voort.

“Willen we verdiend kampioen spelen dan moeten we winnen” – Lowie Lootens

“Ik maakte in het tussenseizoen de overstap van derdenationaler Poperinge naar Kortrijk. Ik kreeg al heel snel kansen die ik dan ook met beide handen greep. Ik krijg het vertrouwen van de trainer en de ploeg. Wat ik hier nu al meemaak is toch wel indrukwekkend. Ook de bekerfinale belooft vuurwerk tegen Marke-Webis”, aldus de Rekkemnaar.

“Voor ons is dit een superbelangrijke wedstrijd”, gaat voorzitter Jurgen Demolie voort. “In de wedstrijd van het jaar zullen we er moeten staan. Hier hebben we naartoe geleefd. Wie wint maakt 90 procent kans om kampioen te spelen. Voor onze club is dit heel belangrijk nadat we er al twee jaar na elkaar nipt naast grepen. Nu voel je dat het nodig is in heel ons verhaal. We móéten de stap zetten. Dit is de volgende stap in onze weg naar de hoogste reeks. Als club zijn we alvast klaar voor eerste nationale. Financieel is dit geen probleem. Hoofdsponsor Balti gaat mee in dit verhaal. Dit is ook belangrijk bij het aantrekken van de juiste spelers. Worden we geen kampioen dan is er de eindronde waar de tweede van elke reeks in Nationale 2 onder elkaar uitmaken wie de bijkomende stijger is.”

Fusie

“Een fusie met Marke-Webis? Stad Kortrijk staat alvast achter deze gedachte. Daar zijn al eens gesprekken rond geweest. Ook Dominique Baeyens, onze raadgever, vindt deze optie de beste. Ook ik ben ervan overtuigd dat we met één grote club in de regio meer mogelijkheden hebben. Het moet een verstandige fusie zijn die geografisch moet groeien. Met een ruime achterban moeten we tot veel in staat zijn in de streek.”

“Volgende week kruisen we de degens met Marke-Webis in de bekerfinale”, zegt Lowie ten slotte. “Een wedstrijd moet altijd gespeeld worden. En in een bekerwedstrijd kan veel. We hebben dus nog niet bij voorbaat verloren.”

Zaterdag 23 maart om 20 uur: Knack Roeselare B – Balti Kortrijk Spurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier