Moedig Decospan Menen kan geen setje rapen tegen regerend kampioen Maaseik

Redactie KW

Ondanks kranig verweer incasseerde Menen in eigen zaal een 0-3-nederlaag tegen de landskampioen. Setstanden waren 23-25, 22-25 en 20-25. Decospan blijft daarmee op de voorlaatste plaats hangen.

Decospan geloofde in de kansen op een stunt omdat maaseik woensdag nog diep in het rood ging tegen Kazan in de Champions League. Coach Banks liet echter niets aan het toeval over en startte met zijn basis. Lou Kindt bleef wel geblesseerd op de bank.

Depestele moest al snel naar een time-out grijpen omdat Vanneste zich verslikte in de receptie van Semiuk bij 4-7. Een voetfout zette Maaseik op een comfortabele 9-14, maar toch zou Decospan zich toch nog herpakken. Eerst via een blok van Colson (13-17) en Ver Eecke zette de Vauban in lichterlaaie na een formidabel punt: 15-17. Menen bleef maar doordrukken en vond na een blok van Schouteten zelfs de aansluiting: 17-18. De thuisploeg haalde nog alles uit de kast, maar zag de ingevallen ex-speler Kvalen in de staart van de set een beslissende 2 op 2 scoren.

Moedig Decospan Menen kan geen setje rapen tegen regerend kampioen Maaseik

Decospan helemaal niet van de wijs door het setverlies en na een outsmash van Aganits sprokkelde het zelfs een bonus van twee punten bij mekaar (7-5). De Limburgers kwamen echter weer beter in de match, af en toe zelfs met een gelukje. De 14-17 stond wel op het scorebord. Nadien animo omdat Maaseik zich twee keer bestolen voelde door de ref. Geel voor de Limburgers en 20-20. De frustratie bezorgde de bezoekers extra energie en Peeters strafte een slechte Meense receptie af: 20-22. Semeniuk besliste met een loepzuivere ace.

De start in set drie kon bijna niet slechter: 0-4 na een goeie opslagreeks van Folguera en De Vries – nochtans twee beresterke sets – geraakte niet voorbij het Maaseikse blok: 2-6 en 3-8.

Menen stak nog de neus aan het venster bij 12-15 na een blok van Sinnesael en nadien leek het sprookje in de maak met De Vries die de 19-20 scoorde en Maan die de 20-20 buitenmepte, Sinnesael leek het delirium nabij met zijn blok bij 22-21. Maaseik dwong de eerste matchbal af en zou ook na een nagelbijter aan het langste eind trekken via Jonas Kvalen. Geen punten voor de jongens van Depestele maar wel weer een beetje extra vertrouwen getankt.

Volgende week speelt Menen weer een topper in eigen zaal. Er wacht dan een confrontatie tegen bekerwinnaar en buur Roeselare.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier