Mardavo Marke A is bezig aan sterke campagne: “Met 3-0 winnen zou heel mooi zijn”

Maud De Buyck is een van de sterkhouders van Mardavo Marke A. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zaterdagavond staat het burenduel tussen Mardavo Marke A en Balti Kortrijk Spurs A op de kalender in Promo 2. De ploeg van Maud De Buyck staat momenteel knap in de top vijf.

Vorig weekend ging Mardavo Marke nog met 3-0 (25/20, 25/19, 25/23) de boot in tegen Sportiva Langemark A. “Te veel communicatiefouten en opslagmissers liggen mee aan de basis van deze nederlaag”, vertelt de 20-jarige Maud De Buyck, een van de sterkhouders van het team. “Enkel de laatste set konden we aanspraak maken op misschien setwinst. Het is een seizoen tot nu toe met ups-and-downs. Het grootste probleem is dat we twee jonge passeurs hebben die nog niet altijd constant zijn. Onze opslag is relatief goed te noemen. We zijn nog niet echt supergoed op elkaar ingespeeld. De basis bleef dan weer wel dezelfde.”

Maud De Buyck begon bij Sint-Eloois-Winkel met volleybal om vervolgens naar Lendelede te trekken als U15.

Promo 1

“Twee seizoenen geleden maakte ik de overstap naar Mardavo Marke. Een overstap die ik mij nog geen seconde beklaagd heb. Momenteel amuseer ik mij hier mega goed. Vorig seizoen eindigden we vijfde, iets wat er dit seizoen weer inzit. Net iets beter doen zou nog mooier zijn”, zegt ze.

Dit weekend staat de derby tegen Balti Kortrijk Spurs, de op een na laatste in de stand, op de kalender. “In de heenronde haalden we het vlot met 3-0 tegen de Kortrijkzanen”, gaat de studente ergotherapie uit Sint-Eloois-Winkel voort. “Het zou heel leuk zijn mochten we nu opnieuw een 3-0 uit de brand kunnen slepen. We spelen voor eigen publiek, wat toch een voordeel is. Onze passeur was daar vorig jaar nog actief, wat toch wel extra pigment geeft.”

“Ik ben relatief tevreden over mijn seizoen als receptiehoekspeelster. Naar volgend seizoen toe waren er al gesprekken. Ik blijf dan ook met heel veel plezier bij deze mooie ploeg. Mijn studies in Howest Kortrijk combineer ik vlot met volleybal. Voor mij is dit een heel goeie ontspanning. Ooit nog in Promo 1 spelen met de ploeg zou heel mooi zijn. Maar dit is toekomstmuziek”, besluit Maud De Buyck. (ELD)

Zaterdag 10 februari om 19.30 uur, Sporthal Marke: Mardavo Marke A – Balti Kortrijk Spurs A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier