Lune Hoste uit Izegem pakt zilver met Young Yellow Tigers op EK volleybal: “Unieke ervaring”

Lune Hoste. © gf
Redactie KW

Tijdens het Europees kampioenschap volleybal voor U18 in Roemenië behaalden de Young Yellow Tigers een zilveren medaille. Zo kwalificeerden ze zich meteen voor het WK in 2025. De Izegemse Lune Hoste maakte er mee het verschil, al raakte ze kort voor het EK geblesseerd, waardoor haar deelname aan een zijden draadje hing.

“Het moment dat ik ondervond dat ik toch twee stressfracturen had en het al best dicht bij het EK was, was ik enkel aan het hopen voor een goede revalidatie”, opent receptie-hoek Lune Hoste (16) uit Izegem.

“Maar omdat die revalidatie zo goed en vlot ging in AZ Delta Roeselare sportrevalidatie begon mijn hoop groter te worden en keek ik er positiever naar toe dat het al top zou zijn als ik mee mocht naar het EK. Uiteindelijk begon ik te trainen en wou ik meer dan enkel meegaan, ik wou meegaan om ook te spelen. Als ik terugkijk naar het begin van mijn blessure en na het einde van het EK ben ik best tevreden omdat ik niet had verwacht dat het zo zou lopen.”

Ambitie

De ambitie vanaf het begin van de voorbereiding was top zes spelen voor het WK en European Youth Olympics Festival. Uiteindelijk werd het een sterke tweede plaats voor de Young Yellow Tigers. “Het was vooral belangrijk om de eerste match te winnen tegen Slovenië. Daar hadden we ons ook het meest op voorbereid. Onze coach Yorick zegt ook altijd dat het belangrijk is om te groeien in het toernooi zelf, en dat hebben we wel gedaan. Maar Bulgarije was in de finale te sterk voor ons en zeker verdiend Europees kampioen.”

“Ikzelf heb het tornooi als een heel leuke en unieke ervaring beleefd, een herinnering voor het leven. Door de toffe groepssfeer voelt iedereen zich op zijn gemak en we leren elkaar steeds beter kennen en zijn beter op elkaar afgestemd, wat ook voordelen heeft op het veld.”

“Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn invalbeurten, omdat ik een meerwaarde wil zijn voor de groep. Voor het WK denk ik dat we wel een paar landen kunnen kloppen. Maar het is en blijft een WK dus elk land dat er staat, is sterk.”

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier