Ligaploeg Darta Bevo Roeselare schakelt versnelling hoger: “Meer professionele aanpak”

Bram Van den hove is hoofdtrainer bij Darta Bevo Roeselare. © VDB
Rik Bekaert
Rik Bekaert Medewerker KW

De Ligaploeg van Darta Bevo Roeselare startte maandag de seizoensvoorbereiding op. Als onderdeel van de grote Bevo-familie en met opgevijzelde ambities. Hoofdtrainer Bram Van den hove snijdt daarmee ook een nieuw volleyhoofdstuk aan. Hij is zowat de illustrerende exponent van het project volley#VANRSL dat zowat twee seizoenen geleden op poten werd gezet.

In het jongste tussenseizoen werden administratief de laatste stappen gezet om de ligaploeg van Hermes Oostende na een seizoen zelfstandig clubbestaan te fusioneren met Bevo Roeselare. En na vier seizoenen als T2 naast Knacktrainer Steven Vanmedegael wordt Bram Van den hove trainer bij de Liga A-ploeg van de tot Darta Bevo Roeselare omgevormde volleybalfamilie.

Volgende stap

“Dat is eigenlijk een logische volgende stap in mijn volleybalcarrière. Ik kom uiteindelijk uit het damesvolleybal. De jongste vier seizoenen kon ik als assistent van Steven heel wat opsteken en uitproberen. De opportuniteit die zich nu aanbood, was te mooi om te laten liggen, want ik kan beroepsmatig in het volleybal actief blijven. Tijdens de volleybalcompetitie als hoofdtrainer van de Ligaploeg van Darta Bevo – ik ben ook toegevoegd aan de technische staf van de Red Dragons of het nationale volleybalteam – en daarnaast blijf ik verantwoordelijk coördinator voor de jeugdwerking bij Knack Roeselare.”

En daarmee krijgt ook het Roeselaars volleycollectief, dat een doorgedreven samenwerking tussen Knack en Bevo als doelstelling heeft, ook de volle inhoud.

“Zowel ervaren speelsters als jonge talenten zullen alle kansen krijgen”

Voor de kersverse vader – Bram en Sien werden eind juli de trotse ouders van zoontje Aldo – was het dus een druk tussenseizoen. “Vooral ook omdat de speelsters moesten overtuigd worden van de nieuwe aanpak. Die veronderstelt een meer professionele aanpak met meer trainingsuren en ook het leggen van andere, nieuwe accenten in die trainingsintensiteit. Daardoor ook is de kern fel gewijzigd met blijvers en nieuwkomers. In de totale structuur van de club hebben wij, net zoals bij Knack, de Ligaploeg met daarnaast een ploeg in de twee nationale reeksen daaronder. Belangrijk was ook dat enkele ervaren speelsters zich in die vernieuwde aanpak konden vinden. Uiteindelijk kwamen wij tot een heel uitgebalanceerde kern van ervaren speelsters en jonge talenten die alle kansen zullen krijgen.”

Trainingen

Dat amalgaam, zonder de buitenlandse speelsters, werkte al heel wat trainingssessies af na vorig seizoen. Vanaf maandag vervoegden ook de buitenlandse speelsters de groep. “Nieuw dit seizoen is ook dat voor die meer professionele aanpak Knack en Darta Bevo de infrastructuur van de Tomabelhal zullen delen. Om professioneler te kunnen werken, beschikken wij op Schiervelde over alle faciliteiten. Zowel voor de trainingen als de wedstrijden wordt de Tomabelhal de thuishaven voor de Ligaploeg van Bevo dit seizoen.”

En de uitgesproken ambitie? “Het zou mooi zijn mochten wij met zowel Knack als Darta Bevo eens de bekerfinale kunnen spelen in het Antwerps Sportpaleis”, blikt Bram Van den hove voorzichtig én gedurfd vooruit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier