Marcin Nowakowski wordt T2 bij Knack Volley

Marcin Nowakowski was de voorbije seizoenen actief bij Kedzierzyn. © gf
Rik Bekaert
Rik Bekaert Medewerker KW

Het sportieve plaatje is bij Knack Volley compleet voor het seizoen 2024-2025. Ook wat de technische omkadering betreft. Het is de Pool Marcin Nowakowski die de nieuwe T2 wordt naast Steven Vanmedegael.

Marcin Nowakowski vervangt bij Knack Bram Van den hove die hoofdtrainer wordt bij de ondertussen tot Darta Roeselare omgedoopte en met Bevo gefuseerde Liga-damesploeg die het jongste seizoen als Rekkenshop Bevo Roeselare aantrad in de hoogste damesreeks. Waarmee het volleycollectief Volley#VRSL nog meer benadrukt wordt.

Hoe die Poolse volleywetenschapper bij Knack terecht kwam? “Marcin is een dertiger die tot vorig seizoen scouter en analist was bij de Poolse volleygrootmacht Zaksa Kedzierzyn waartegen wij de jongste CL-campagne nog speelden. Hij is ook verbonden aan de Poolse nationale ploeg die deelneemt aan de Olympische Spelen”, zegt Bram Van den hove.

“Zijn echtgenote Marta speelt volgend seizoen bij Darta Bevo Roeselare en het was dus een opportuniteit om hem te kunnen inschakelen bij Knack. Hij wordt zeker een verrijking voor de omkadering, want hij brengt zijn rijke kennis als scouter en analist van een Europese topper over bij Knack. Op trainingsvlak zal hij Steven assisteren en op de wedstrijden de scouting verzorgen.” Op trainingsvlak is de ploeg na het behalen van de titel en de nodige rust overgeschakeld op zomermodus, zegt Bram Van den hove. “Dat houdt in dat er tot eind juni drie keer per week getraind wordt. Uiteraard met een beperkt aantal spelers, want zonder de internationals. Met een Verhanneman, Coolman, D’hulst, Van Elsen, maar ook met nieuwkomer Dermaux die al een jaar lang opgevolgd wordt door de medische staf. De internationals zijn er niet bij, want ze werken de zomercampagne met de nationale ploeg af. Er staat zowel fitness op het programma als baltraining, beachvolleybal en technische oefeningen. Gewoon een onderhoudstraining om begin augustus te hervatten op een redelijke conditie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier