Laura Vereecke wil in schoonheid afscheid nemen

Staand v.l.n.r. Lien Debruyne, Jone Strynck, Jara Gouwy, Cato Baert, Axelle Vereecke en trainer Josip Josipovic. Geknield v.l.n.r. Jana Vanhee, Louise Alleweireldt, Lola Verdonck, Linde Maertens en Laura Vereecke. Emma Deraedt ontbreekt. © GF
Redactie KW

De dames van VT Diksmuide verloren vóór de paasonderbreking vier keer op een rij. Prestaties die in schril contrast staan met het mooie parcours dat ze daarvoor aflegden. Receptiehoekspeelster Laura Vereecke (28) moet niet lang nadenken om de redenen voor deze mindere periode te achterhalen.

“Toen we met een voltallig team aantraden, waren we moeilijk te verslaan. In de heenronde verloren we enkel van de topploegen, maar door de vele blessures en andere tegenslagen moeten verschillende meisjes op andere posities spelen en dat zorgt ervoor dat onze prestaties momenteel iets minder zijn. Ook op training kunnen we nog zelden spelsituaties oefenen, want we zijn gewoonweg met te weinig speelsters. Het is niet dat we ondermaats presteren, maar we slagen er de laatste weken niet in om op cruciale momenten belangrijke punten te scoren.”

Laatste seizoen

Laura Vereecke, die ondertussen al bijna tien jaar bij VT Diksmuide speelt, is aan haar laatste seizoen bezig bij het team van coach Josip Josipovic. “De ploeg zal er volgend seizoen helemaal anders uitzien, want er zijn verschillende speelsters die de sloffen aan de haak hangen. Ook mijn zus Axelle, met wie ik heel graag samenspeel en ontzettend goed opschiet, is aan haar laatste seizoen bezig. Ik durf geen dure eed zweren op een definitief afscheid, want ik zie het eerder als een sabbatjaar. Ik heb er immers geen idee van hoeveel ik het volleybal zal missen. Mocht dit het geval zijn, dan zie ik me na een jaartje zonder volleybal nog wel terug op een volleybalveld staan. De komende maanden wil ik echter wat meer tijd vrijmaken voor mijn vrienden en familie. Een periode zonder volleybal zal me fysiek ook veel deugd doen, want ik heb vaak last van mijn schouder.”

Laura Vereecke wil uiteraard heel graag haar laatste seizoen bij VT Diksmuide in schoonheid afsluiten. “De twee resterende wedstrijden wil ik heel graag winnen. Ook al spelen we tegen twee staartploegen, het worden geen gemakkelijke opdrachten. Ik hoop op een soort apotheose van een periode in mijn leven waar ik heel mooie herinneringen en enkele vriendschappen voor het leven overhoud.” (PDC)

Zaterdag 13 april om 19.30 uur: Hermes Oostende A – VT Diksmuide A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier