Kris Van Boxelaer bezig aan laatste weken bij Vlamvo Vlamertinge A

Kris Van Boxelaer. (foto EF)
Redactie KW

Vlamvo Vlamertinge A is zeker van een tweede plaats in nationale 2 dames A. In de komende drie wedstrijden wil Kris Van Boxelaer in schoonheid afscheid nemen na drie seizoenen als coach van de A-ploeg.

Zaterdag komt Tchalou naar de Vlamertingse sporthal. “Daar wonnen we met 0-3 en speelden we een fantastische wedstrijd”, zegt coach Kris Van Boxelaer (61). “Intussen zijn we zeker tweede en hebben we niets meer te verliezen. De meisjes zullen sowieso nog spelen om te winnen. Na Tchalou volgen nog twee topaffiches tegen Antwerp en kampioen Limal-Ottignies.”

“Het doel is om van elke ploeg minstens één keer te winnen, tegen die twee ploegen konden we nog niet winnen. Later beslissen de speelsters nog of ze een testmatch voor eerste nationale willen spelen. Dat zou dan een wedstrijd zijn tegen de tweede van de andere reeks. Het is niet omdat je die testmatch verliest, dat je dan automatisch promotie misloopt. Als er een ploeg stopt, is er een extra stijger.”

Thuis

Kris neemt straks afscheid van deze ploeg. “Frederik Carrein – die nu bij Wevelgem zit – zal volgend seizoen dit team coachen. Ik volgde samen met hem de B-cursus en we hebben regelmatig contact. Wat ik hierna zal doen? Ik wil weer een talentvolle jeugdploeg trainen. Het is nog geen uitgemaakte zaak waar dat zal zijn. Als het kan, liefst in Vlamertinge.”

“Ik voel me hier thuis en beleefde drie mooie seizoenen bij de A-ploeg. Het eerste jaar promoveerden we. Vorig jaar ging het iets moeilijker, maar nu beleven we weer een topjaar. We bewijzen dit jaar het ongelijk van veel mensen die dachten dat we onderin zouden bengelen”, besluit de coach. (API)

Zaterdag 6 april om 19.30 uur: Vlamvo Vlamertinge A – CapitalatWork BAO Tchalou Volley.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier