Knack Roeselare won met 22-25 de eerste set en verdubbelde met 21-25. Maaseik drong de eigen foutenlast de derde beurt terug en haalde met 25-19 de aansluitingsset. Knack herpakte zich evenwel fors in set vier en schreef met 17-25 de volle puntenwinst in.

Coach Vanmedegael opende in zijn basisopstelling met Walsh aan de spelverdeling, Verhanneman en Fragkos bezetten de receptie-hoek, Coolman en een weer helemaal fitte Jansen Vandoorn vulden het centrum met Tuerlinckx als opposite en Deroey in de liberotrui.

De eerste set opende Knack het best naar 3-5, maar oud-Knackspeler Lou Kindt sloeg die bonus naar een 6-5-achterstand om. Tot 13-13 liep de score gelijk op toen de thuisploeg in de fout ging en Knack een driepuntenbonus cadeaux kreeg. Met Maaseik ben je evenwel nooit klaar en die duivelse Maan sleurde zijn team weer naar 17-17.

Roeselare kreeg het moeilijk, want Zimmerman sloeg Maaseik met een ace naar 18-17 en Kvalen was niet af te stoppen naar 22-19. Knack riposteerde evenwel via Tuerlinckx en Fragkos naar 22-22 om in het setslot van aanvallende missers van de ingekomen Woijcik en weer Kvalen te profiteren om met 22-24 setbal verkrijgen. Die werd door Walsh met een blok op Kvalen verzilverd.

Belangrijk punt

De eerste herneming verliep aanvankelijk weer gelijk op naar 11-11. Aanvallende missers van Kindt brachten Knack 13-15 voor en bij 16-19, daarvoor zorgden Coolman en Fragkos, hield Knack deze driepuntenbonus tot de 21-25 verdubbeling op het bord. De bezoekers hadden meteen een belangrijk wedstrijdpunt op zak.

Maaseik moest alles of niets riskeren de derde set, schroefde de servicedruk op en trok furieus naar 6-0 voor Knack kon reageren. Het was Zimmerman die de Roeselaarse receptie ontregelde waardoor het blokrendement bij Maaseik ook vergrootte. Knack remonteerde wel naar naar 9-8 maar dan rendeerde het Maaseikse blok weer. Maan counterde Tuerlinckx blokkend naar 12-9, Kvalen deed dat met een blok op Fragkos over naar 16-12. Toen ook Kindt succesvol blokte stond het 18-12. Ook al omdat Seminiuk nu vanop de servicelijn hard uithaalde. Maaseik hield de controle over de set en bleef via Semeniuk met 25-19 in de wedstrijd.

Roeselare herpakte zich fors de vierde beurt, leidde constant op het scorebord en ging via Tuerlinckx en Fragkos in de afwerking naar een 13-16. Maaseik kreeg die achterstand niet meer gedicht want ging weer geregeld in de fout. Weer Fragkos sloeg de 17-23 op het bord, Coolman ging door het midden het matchpunt vastleggen dat door een outsmash van Aganits in 17-25 resulteerde en 1-3.

Aan twee sets genoeg

De terugwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 30 november. Maaseik moet dan met 0-3 of 1-3 winnen om een golden set af te dwingen. Roeselare heeft aan twee sets genoeg om het finaleticket te consolideren.

(RB)

Knack Roeselare won met 22-25 de eerste set en verdubbelde met 21-25. Maaseik drong de eigen foutenlast de derde beurt terug en haalde met 25-19 de aansluitingsset. Knack herpakte zich evenwel fors in set vier en schreef met 17-25 de volle puntenwinst in. Coach Vanmedegael opende in zijn basisopstelling met Walsh aan de spelverdeling, Verhanneman en Fragkos bezetten de receptie-hoek, Coolman en een weer helemaal fitte Jansen Vandoorn vulden het centrum met Tuerlinckx als opposite en Deroey in de liberotrui.De eerste set opende Knack het best naar 3-5, maar oud-Knackspeler Lou Kindt sloeg die bonus naar een 6-5-achterstand om. Tot 13-13 liep de score gelijk op toen de thuisploeg in de fout ging en Knack een driepuntenbonus cadeaux kreeg. Met Maaseik ben je evenwel nooit klaar en die duivelse Maan sleurde zijn team weer naar 17-17. Roeselare kreeg het moeilijk, want Zimmerman sloeg Maaseik met een ace naar 18-17 en Kvalen was niet af te stoppen naar 22-19. Knack riposteerde evenwel via Tuerlinckx en Fragkos naar 22-22 om in het setslot van aanvallende missers van de ingekomen Woijcik en weer Kvalen te profiteren om met 22-24 setbal verkrijgen. Die werd door Walsh met een blok op Kvalen verzilverd.De eerste herneming verliep aanvankelijk weer gelijk op naar 11-11. Aanvallende missers van Kindt brachten Knack 13-15 voor en bij 16-19, daarvoor zorgden Coolman en Fragkos, hield Knack deze driepuntenbonus tot de 21-25 verdubbeling op het bord. De bezoekers hadden meteen een belangrijk wedstrijdpunt op zak.Maaseik moest alles of niets riskeren de derde set, schroefde de servicedruk op en trok furieus naar 6-0 voor Knack kon reageren. Het was Zimmerman die de Roeselaarse receptie ontregelde waardoor het blokrendement bij Maaseik ook vergrootte. Knack remonteerde wel naar naar 9-8 maar dan rendeerde het Maaseikse blok weer. Maan counterde Tuerlinckx blokkend naar 12-9, Kvalen deed dat met een blok op Fragkos over naar 16-12. Toen ook Kindt succesvol blokte stond het 18-12. Ook al omdat Seminiuk nu vanop de servicelijn hard uithaalde. Maaseik hield de controle over de set en bleef via Semeniuk met 25-19 in de wedstrijd.Roeselare herpakte zich fors de vierde beurt, leidde constant op het scorebord en ging via Tuerlinckx en Fragkos in de afwerking naar een 13-16. Maaseik kreeg die achterstand niet meer gedicht want ging weer geregeld in de fout. Weer Fragkos sloeg de 17-23 op het bord, Coolman ging door het midden het matchpunt vastleggen dat door een outsmash van Aganits in 17-25 resulteerde en 1-3.De terugwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 30 november. Maaseik moet dan met 0-3 of 1-3 winnen om een golden set af te dwingen. Roeselare heeft aan twee sets genoeg om het finaleticket te consolideren.(RB)