Woensdag 5 augustus, 2020

Knack Volley Roeselare kiest met Sander Depovere voor een tweede ervaren Belgische spelverdeler naast Stijn D'Hulst. Sander, setter bij Knack Volley sinds het seizoen 2017-2018, ondertekende een nieuwe overeenkomst voor de komende drie seizoenen.

Stijn D'Hulst is na een maand quarantaine in Italië terug in zijn Kortrijk. De spelverdeler van wereldkampioen Lube Civitanova onderhoudt momenteel op eigen houtje zijn conditie en onderhandelt over een nieuw volleybalcontract. Ook Knack Roeselare schoof al aan de figuurlijke onderhandelingstafel. "Enerzijds wil ik graag terugkeren naar mijn oude liefde, maar anderzijds ben ik ook nog jong en sta ik nog open voor een buitenlands avontuur."

Het voorbije volleyseizoen groeide de Griekse diagonaalspeler Andreas Dimitrios Fragkos (31) uit tot één van de nieuwe smaakmakers en publiekslievelingen op Schiervelde. Hij blijft nu zeker een jaar langer.

Er wordt dit seizoen niet meer gevolleybald op het hoogste niveau bij de mannen. Dat heeft de Belgische volleyliga beslist in samenspraak met de clubs. Er wordt geen kampioen aangeduid. Aalst stond momenteel aan de leiding in de Liga A maar wordt dus niet beloond met een titel.

Het coronavirus heeft ook de volleybalwereld in zijn greep. De Belgische Volleyballiga heeft na overleg met de Federatie beslist dat er geen wedstrijden zullen gespeeld worden in de volleybalcompetitie van Liga A heren tot en met 3 april.

Dat Stijn D'Hulst nog altijd op handen wordt gedragen door het Roeselaarse volleybalpubliek werd woensdag snel duidelijk bij de ceremonie protocollaire net voor de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen Knack Volley en het Italiaanse Civitanova.

Voor een volgelopen Schiervelde miste Knack Roeselare net setwinst tegen Civitanova. Knack kon 6 setballen niet verzilveren waar de wereldkampioenen aan 1 setbal genoeg hadden om met 29-31 eerste deelwinst in te schrijven. De Italianen maakten met 14-25 en 16-25 de 0-3 rond, al was de thuisploeg anderhalve set de evenknie van de volleygrootmacht.

Zoals verwacht haalde Knack Roeselare met 3-1 de tweede wedstrijdwinst tegen Caruur Gent en plaatste zich voor de 'Champions Final 4'. Knack domineerde de inleidende beurten met 25-10 en 25-15 deelwinst. De derde set evenwel kon Knack die dominantie niet doortrekken. Gent sloeg met 20-25 de aansluitingsset bij elkaar maar haalde de belle niet omdat Knack het eigen niveau weer optrok en met 25-20 de partij beslechtte.

Knack Volley Roeselare gaat op zoek naar de Knack Krak in een competitie waarin elf sponsors het tegen elkaar opnemen in verschillende opdrachten. Die worden in beeld gebracht in leuke filmpjes en elke week valt een sponsor af. Wie laatst overblijft, wordt de Knack Krak.