Kerdavo Avelgem staat voor moeilijke opdracht

Sofie Depluverez is bezig aan haar laatste seizoen. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

In Nationale 3 trekt Kerdavo Avelgem dit weekend naar Elckerlyc Zwevezele. Vorige week verloor de ploeg van sterkhouder Sofie Depluverez van VC Lede, de voorlaatste in de stand, met 3-0.

“Met 25/19, 25/22 en 25/20 setstanden hadden we het gevoel na de wedstrijd dat er niet meer inzat”, vertelt de 33-jarige Sofie Depluverez. “Wij konden moeilijk afwerken en zij hadden een goeie opslagdruk, wat het grootste verschil was. Deze nederlaag hebben we vooral aan onszelf te danken. Wedstrijden buitenshuis verlopen voor ons toch wel wat moeizamer. Thuis komen we sterker voor de dag. Toch verloren we een week eerder met 2-3 tegen Davo Wevelgem (18/25, 25/15, 25/17, 18/25, 13/15). Een 3-1 winst kon ook de eindstand zijn geweest. We hebben er uiteindelijk alles aangedaan om nog een punt te pakken.”

“Dit is bij meerdere wedstrijden zo geweest dat er misschien wel meer in zat. We beleven een seizoen waarin we meekabbelen en waarin we al wat we winnen mooi meenemen. Dit weekend, tegen Zwevezele, maken we ons niet teveel illusies. Dit is een heel sterke ploeg die in eigen huis weinig weggeeft. Ik verwacht dus een heel moeilijke match. Op veel zullen we niet moeten rekenen.”

Laatste wedstrijden

Sofie was een tijdje buiten strijd met een zware blessure. “Eind november scheurde ik de gewrichtsbanden van mijn voet. Nu heb ik daar nog altijd last van maar ik probeer toch zo goed mogelijk mijn steentje bij te dragen. Dit zijn nu écht mijn laatste wedstrijden. Ik was vorig seizoen al gestopt maar depanneerde toch nog maar eens. Het is mooi geweest. Het is een heel goeie groep waar de sfeer altijd top is. We hebben een brede kern waar naar volgend seizoen toe toch wel wat versterking moet bijkomen. Dan kunnen ze weer een zorgeloos seizoen tegemoet, maar dan zonder mij”, aldus Sofie.

Zaterdag 23 maart om 20 uur, Gemeentelijke Sporthal: Elckerlyc Zwevezele – Kerdavo Avelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier