Kerdavo Avelgem is uit de gevarenzone: “We zijn gebeten om te winnen”

Coach van Kerdavo Avelgem Bart Dewilde wil de drie punten thuishouden tegen Damesvolley Waregem. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Dit weekend staat het burenduel tussen Kerdavo Avelgem en Damesvolley Waregem op de kalender. De ploeg van coach Bart Dewilde boekte al enkele belangrijke zeges met het oog op het behoud, en wil zondag de drie punten thuishouden.

Met knappe overwinningen tegen Elckerlyc Zwevezele (0-3) en Eevoc Ertvelde-Evergem (0-3), werkte Kerdavo Avelgem zich zo goed als zeker uit de gevarenzone. “Dat waren inderdaad broodnodige zeges”, zegt Bart Dewilde. “Mathematisch zijn we er nog niet, maar het ziet er toch al een stuk rooskleuriger uit. Tegen Zwevezele pakten we na een goeie wedstrijd de drie punten, een week nadien in Ertvelde ook, na een heel sterke prestatie. Een week eerder lieten we dan weer de punten liggen tegen VC Lede, de voorlaatste in de stand. Daar hebben we het zelf weggegeven door te veel opslagfouten op rij te maken.”

Prestigewedstrijd

“We tankten alvast voldoende vertrouwen om Waregem te ontvangen zondagavond. We zullen gebeten zijn om te winnen in deze prestigewedstrijd”, klinkt de 65-jarige coach gemotiveerd. “Na de recente resultaten zit de sfeer er nog goed in. In de heenwedstrijd speelden we onze slechtste wedstrijd van het seizoen en maakten we nooit aanspraak op de zege. We waren misschien wel té gemotiveerd. Hopelijk wordt het nu een betere wedstrijd voor ons. Op de slotspeeldag trekken we naar Meerbeke. Dat zal een moeilijkere opdracht worden.”

Moeilijke reeks

“Deze reeks bleek toch wel moeilijker dan verwacht, nadat we als kampioen overkwamen uit Promo 1. Er zijn toch heel wat sterke ploegen vertegenwoordigd. Oudenaarde is wel de beste van de klas. Daarna waren voorspellingen maken niet altijd gemakkelijk.” (ELD)

Zondag 14 april om 18.30 uur, Sporthal Ter Muncken: Kerdavo Avelgem – Damesvolley Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier