“Ik blijf supporter nummer één”: algemeen manager Anne Verhelst stapt op bij Decospan Menen

Anne Verhelst stopt als algemeen manager bij Decospan Volley Team Menen na dit seizoen. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Anne Verhelst stopt als algemeen manager bij Decospan Volley Team Menen na dit seizoen. “Na 23 jaar in het bestuur, is het tijd voor andere zaken”, klinkt het.

“Er zijn meerdere redenen waarom ik de fakkel doorgeef”, vertelt Anne Verhelst. “Het is een heel zwaar jaar geweest. Een mens staat daar soms niet bij stil. De verhuis naar een andere zaal heeft enorm gewogen. Dit vergde zware inspanningen. Na 23 jaar is het tijd om de fakkel door te geven. Mijn familie, kinderen en kleinkinderen komen nu op de eerste plaats. Ik heb nu vooral schrik voor de economische toestand. Het moeten schooien, daar heb ik genoeg van. Het wordt moeilijker en moeilijker om sponsors te vinden.”

Niet meer op zelfde lijn

“Er komen ook andere mensen bij in het bestuur met nieuwe ideeën, en we zitten niet altijd meer op dezelfde lijn. Het is wel jammer dat ik de nieuwe zaal niet meer zal meemaken als manager. Maar ik ga mij een business seat kopen en blijven komen supporteren. Voor mij was dit bijna een dagtaak. Het nam teveel tijd in beslag. Dus is dit een bewuste keuze. Maar de raad van bestuur is voorbereid. Ik had een groot takenpakket, maar ik blijf ter beschikking voor advies een raad.”

“Ik beleefde heel wat mooie momenten met twee bekerfinales en een titelfinale. Ik krijg ook heel veel waardering voor de spelers. Het respect dat ze hebben voor mij is wederzijds. Waar je ook komt, waar ze ook naartoe gaan, het blijven maten. Dit zijn herinneringen voor het leven.”

“Ik heb altijd een goede band gehad met Frank Depestele, maar nu trekt hij naar Aalst”

Na vijf jaar stopt ook Frank Depestele als coach van Decospan en trekt naar Aalst. “We beleefden een heel mooie periode,” gaat Anne verder. “Ik heb altijd een goeie band gehad met Frank, maar nu trekt hij naar Aalst. Die ploeg zal ik dan ook nauwer gaan volgen volgend seizoen. Julien Lemay wordt nu T1 en Jelle Sinnesael T2. Jarenlang een prachtige connectie op het veld… en vanaf volgend jaar hopelijk ook langs de zijlijn.”

Spelen tegen Leuven

“Vijf jaar geleden zou de ploeg bijna stoppen. We zijn met een aantal mensen rechtgestaan en er volgden nog mooie resultaten. Daar ben ik dubbel zo trots op. Maar ik ben er zeker van dat iedereen er nu nog met volle goesting voor zal gaan. Het belangrijkste stuk, de play-offs, moet nog komen. We moeten er nog vollen bak voor gaan. We beginnen tegen Leuven, een ploeg die we ondertussen heel goed kennen. Voorspellingen doen blijft moeilijk tegen hen. Iedere keer speelden we tegen een andere samenstelling. De competitie blijft alvast razend spannend. Dit seizoen kan je niet voorspellen wie de finale gaat spelen. Aalst is bijvoorbeeld goed bezig. Maar ook wij hopen weerwerk te bieden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier