Hermes Oostende versterkt zich met international Jolien Wittock

Jolien Wittock (links) maakte vorig jaar nog deel uit van de Yellow Tigers op de Europese Spelen in Bakoe. © Foto Belga
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Hermes verenigt op die manier de Oost-Vlaamse zusjes Wittock. Jongere zus Birthe (20) verdedigt namelijk nu al de groen-gele kleuren van de kustploeg.

Bij Hermes Oostende is de ploeg voor volgend seizoen nog volop in opbouw. Afgelopen weekend werd – na de verloren partij tegen VC Oudegem – een akkoord bereikt met de 26-jarige receptie-hoekspeelster Jolien Wittock. Die naam doet bij heel wat volleybalkenners ongetwijfeld een belletje rinkelen. Jolien is namelijk de oudere zus van Birthe Wittock, die momenteel al bij Hermes speelt. Afgelopen weekend stond ze nog in het vijandige kamp, bij Oudegem dus.

Jolien Wittock.
Jolien Wittock.© Foto Bart

Drie jaar in het buitenland gespeeld

Enkele jaren terug gold Jolien Wittock als een groot talent op de Belgische velden. Zij brak door bij Asterix Kieldrecht, werd zelfs verkozen tot grootste belofte van de nationale competitie en deed ervaring op in Tsjechië en Italië. Na drie seizoenen in het buitenland keerde ze terug bij Kieldrecht, in 2013 trok ze richting Tongeren en een jaartje later ging het richting Oudegem.

Bovendien speelde de hoekaanvalster ook al 28 wedstrijden voor de Yellow Tigers. Zo maakte ze vorig jaar nog deel uit van de selectie op de Europese Spelen in Bakoe. Wittock is evenwel geen vaste waarde bij de nationale ploeg, aangezien de West-Vlaamse dames Charlotte Leys en Els Vandesteene de vaste receptie-hoekspeelsters zijn.

“De zoektocht naar nieuwe speelsters blijft verder gaan en we blijven in contact met enkele speelsters”, geeft Hermesvoorzitter Philippe Develter nog mee. “Hopelijk gaat het wat sneller de volgende weken, maar sowieso duurt altijd wat langer voor buitenlandse speelsters zich vrijmaken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier