Hermes Oostende C staat voor de weken van de waarheid: “Laatste wedstrijd tegen Mehoni bepalend voor titel”

Na de paasonderbreking staan twee belangrijke wedstrijden op het programma van de kustdames. © PDC
Redactie KW

Vorig weekend hadden de meisjes van Hermes Oostende C weinig moeite om rode lantaarn Volley De Haan te verslaan. Hierdoor blijven ze leider in Promo 4 D met amper een puntje voorsprong op achtervolger Mehoni Zuienkerke.

Het worden nog spannende weken voor de pupillen van coach Mireille Rahoens, want na de paasonderbreking staan met confrontaties tegen Davolo Loppem B en Mehoni Zuienkerke twee belangrijke wedstrijden op het programma van de kustdames.

“Het zou verkeerd zijn om nu al te denken dat de titel binnen is”, waarschuwt de coach van Hermes C. “Davolo Loppem is een ploeg die je best niet onderschat en dat weten mijn speelsters maar al te goed. De laatste wedstrijd tegen Zuienkerke zal hoogstwaarschijnlijk bepalend zijn voor wie met de titel gaat lopen. Dat wordt een topaffiche.”

Veel progressie

“Eigenlijk kan ik niet anders dan tevreden zijn over het voorbije seizoen”, gaat Rahoens verder. “Het is de eerste keer dat ik twee jaar na elkaar met dezelfde groep kan werken. Ik heb samen met hen iets kunnen opbouwen. Het zijn daarenboven speelsters die er altijd vol voor gaan en heel gemotiveerd zijn. Ze hebben heel veel progressie gemaakt en zijn eigenlijk klaar voor een stapje hogerop.”

Ik denk dat we klaar zijn om in een hogere reeks te spelen

Lara Dufour (20) is één van de speelsters die graag de sprong naar Promo 3 wil maken. “Ik denk dat we klaar zijn om in een hogere reeks te spelen. We vormen een stevige ploeg en zijn goed op elkaar ingespeeld. De onderlinge communicatie en onze stevige opslag zijn onze sterke troeven, maar misschien moeten we nog iets meer variëren in ons spel.”

De studente biomedische laboratoriumtechnologie in Howest Brugge is ervan overtuigd dat de laatste wedstrijd van het seizoen zal bepalen wie mag promoveren. “Tegen Davolo Loppem mogen we zeker geen punten laten liggen. We kunnen ons in die wedstrijd eigenlijk geen setverlies permitteren. Als we daarin slagen, behouden we hoe dan ook dat ene puntje voorsprong en kunnen we als leider aan de wedstrijd tegen Zuienkerke beginnen. Hopelijk lukt het bij iedereen om in die partij de stress wat onder controle te houden.”

Pijnlijk puntenverlies

Zowel de coach als de kapitein van Hermes C vinden het nog steeds heel jammer dat de ploeg punten liet liggen in de wedstrijden tegen de vriendinnen van Hermes D. “Ik ben coach van beide teams en heb de speelsters toen laten beslissen hoe ze de wedstrijden zouden aanpakken”, aldus Mireille Rahoens. “Hopelijk zullen de verloren punten in deze onderlinge confrontaties niet bepalend zijn in de titelrace. Dat zou doodjammer zijn, want ik ben echt trots op wat beide teams dit seizoen presteren.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier