Heren B&W Company Lendelede openen het jaar met derby tegen Marke-Webis

Martijn Bekaert beseft dat het er de komende weken op moet zijn. © gf
Redactie KW

In Liga B wordt de competitie na de eindejaarsonderbreking heropend met de laatste speeldag van de heenronde. Daarin vraagt de streekduel tussen VT Marke-Webis Wevelgem en Black & White Company Lendelede van zondag alle aandacht.

De jongste seizoenen waren de duels tussen VT Marke-Webis en B&W Company Lendelede telkens boeiende ontmoetingen. Er eindigden nogal wat van die derby’s in prangende vijfsetters, want het waren ook meestal wedstrijden om de top drie te bevestigen. De huidige klassering in acht genomen moet Marke-Webis de derby vlot winnen. Lendelede staat immers laatste met amper vier punten en op zes punten achterstand van de voorlaatste Thimister. De laatste degradeert naar niveau 3 of volgend seizoen tweede nationale.

Smalle kern

Marke-Webis van zijn kant staat met 19 punten vijfde. Vooral de positie van Lendelede wordt dus precair. Ook de 22-jarige spelverdeler Martijn Bekaert beseft dat er de komende weken punten moeten gepakt worden. “Wij zitten al heel het seizoen in de hoek waar de klappen vallen”, zegt Martijn Bekaert. “Maar in de gegeven omstandigheden, waarbij in een al smalle kern twee spelers door blessures nog niet konden aantreden, kan dat eigenlijk moeilijk anders.”

“Het is momenteel behelpen met de middelen waarover wij beschikken. En dat houdt in dat wij een tijd geleden overschakelden naar een systeem met twee spelverdelers. Op dit niveau zie je dat nergens meer. Daardoor kregen zowel de ervaren Hans Vanooteghem als ikzelf naast de spelverdelersfunctie ook weer een verantwoordelijkheid in de aanval. Die omschakeling was niet simpel.”

Moeilijk of niet, wij willen ook punten pakken bij de buren

Toch gelooft Bekaert nog in een positieve kentering. Lendelede speelde al degelijke sets, maar in het slot wogen de eigen fouten te veel door. “Precies omdat er te veel spelers niet op hun beste plaats kunnen uitgespeeld worden, gaan wij in de moeilijke wedstrijdmomenten in de fout. Het is lastig om de juiste oplossing te vinden en dat kostte ons al heel wat punten.”

Belangrijke fase

Lendelede komt met achtereenvolgens wedstrijden bij Marke-Webis, thuis Kruibeke en Guibertin en dan bij Thimister in een belangrijke fase om alsnog het behoud te verzekeren in Liga B. “Moeilijk of niet, wij willen ook punten pakken bij de buren”, stelt Martijn Bekaert. “De jongste weken voor de onderbreking speelden wij steeds beter. Als wij bij Marke-Webis lang kunnen aanklampen in de sets worden ze misschien zenuwachtig. Wij hopen ook op een rappe terugkeer van Ward Coucke, al is hij nog niet helemaal wedstrijdfit. Wij zullen er alvast alles aan doen om het behoud te verzekeren.” (RBD)

Zondag 12 januari om 17 uur: VT Marke-Webis A – Black and White Company Lendelede A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier