Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de slag bij Jumpers Middelkerke: “Ik hoop dat ze openstaan voor mijn adviezen”

Geert Van Den Berge. © PDC
Redactie KW

Komend weekend start voor de meeste ploegen van Jumpers Middelkerke de competitie. De ploeg van voorzitter Jurgen Faillie blijft niettegenstaande de degradatie van het fanionteam naar Promo 3 ambitieus en verrast meteen het regionale volleybalwereldje met het aantrekken van een Ligacoach als mentor en begeleider van de verschillende trainers.

“Aantrekken is een groot woord, want Geert Van Den Berge (60) bood zelf zijn diensten aan”, aldus Jurgen Faillie. “Hij was recent nog als assistent-coach van Saturnus Michelbeke aan de slag en promoveerde in een ver verleden met de dames van Volley De Haan naar eerste nationale. Het is iemand die als coach ontzettend veel ervaring heeft en we zijn uiteraard heel blij dat hij zijn volleybalkennis wil delen met onze coaches. Eigenlijk zal hij de komende jaren samen met mij de sportieve werking van de club voort op punt stellen. We kunnen ontzettend veel van hem leren en daar kan iedereen binnen de Jumpersfamilie alleen maar beter van worden.”

Bijsturen

Geert Van Den Berge verhuisde door omstandigheden onlangs naar Koksijde en vond vrij snel werk in het onderwijs in De Panne. “Ik dacht dat ik het volleybal achter mij had gelaten, maar het begon opnieuw te kriebelen”, vertelt de gewezen coach van Michelbeke.

“Ik wil me zo snel mogelijk integreren in de regio, maar ik heb geen zin om vele kilometers te rijden om ergens weer als hoofdcoach aan de slag te gaan. Ik woon hier ook nog maar pas en heb nog heel wat om handen. Enkele maanden geleden zocht ik contact op met de voorzitter van Jumpers met de vraag of ik iets kon betekenen voor zijn club. Na enkele gesprekken zijn we tot de conclusie gekomen dat ik volgend seizoen mentor word van de (jeugd)coaches.”

“Het is de bedoeling dat ik wat bijstuur en desnoods wat opleiding verzorg voor de coaches”, gaat Geert voort.

“Ik waardeer ontzettend hun werk en inzet, maar soms ontbreekt wat basis bij die mensen. Dat is nefast voor de opleiding van jonge spelers die een technische sport als volleybal onder de knie willen krijgen. Ik ben zeker geen controleur van de coaches en ik hoop dat iedereen bereid is om te luisteren en openstaat voor mijn tips en adviezen.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier