Frederik Carrein (Davo A): “We staan voor weken van de waarheid”

Frederik Carrein verlaat na dit seizoen Davo Wevelgem. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Davo Wevelgem A trekt zondagavond naar Kerdavo Avelgem. De ploeg van coach Frederik Carrein werkte in februari geen enkele wedstrijd af.

“En dat is natuurlijk niet optimaal”, vertelt de Lendeledenaar. “We hadden de forfaitwedstrijd tegen St-Ghistain en een uitgestelde wedstrijd. We speelden wel twee oefenpartijen, maar het matchritme is er nu niet meer. Ondertussen viel ook Alice Beyls uit met gescheurde gewrichtsbanden. Niet ideaal nu we voor de weken van de waarheid staan. We recupereren wel Lana Vandecasteele. Haar rugproblemen lijken van de baan. Dat is dan weer een opsteker.”

“Nu komen de ploegen waartegen het moet gebeuren, willen we ons verzekeren van het behoud. Te beginnen tegen Kerdavo Avelgem. We kennen de ploeg heel goed. In de heenronde konden we met 3-2 het laken naar ons toe trekken. Avelgem versterkte zich in tussentijd wel met Annelies Baston.”

Nieuwe krachten

“Nu zijn we in een positie dat we best opnieuw winnen. Daar zijn we ons van bewust. Iedereen wil er alvast alles aan doen. Hopelijk wordt de voorlaatste wedstrijd op het veld van Lede niet de belangrijkste.”

Na drie jaar Davo trekt Frederik na het seizoen naar Vlamertinge. “Eind december gaf ik al aan dat mijn verhaal bij Wevelgem zou stoppen”, gaat hij verder. “Het was ofwel volledig stoppen of iets anders. Ik wist dat Vlamertinge geïnteresseerd was. Een aantal jaren geleden coachte ik daar al eens. Dat het hier stopt, is voor beide partijen het beste. Heel wat speelsters gaven aan dat ook zij stoppen. Er moeten dus flink wat nieuwe krachten bijkomen. De zoektocht daar naartoe is natuurlijk niet evident. Nu is het vooral belangrijk dat dit ook in derde nationale zal zijn. Ik wil hier mooi eindigen met het behoud. De goesting en de wil is er alvast bij mij en de spelersgroep.”

Zondag 3 maart om 18.30 uur, sporthal Ter Muncken: Kerdavo Avelgem – Davo Wevelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier