Elina Delbeke en Vlamvo B kaar voor derby in de beker

Elina Delbeke van Vlamvo B: “Ik voel me goed in de rol van kapitein.” (foto EF)
Redactie KW

Komend weekend zijn er de halve finales van de bekers nationaal en provinciaal. Bij de dames provinciaal is er een derbystrijd tussen Vlamvo Vlamertinge B en Soncotra Poperinge A.

Elina Delbeke is de captain van Vlamvo B. De jonge ploeg wordt getraind door Kris Debouck en speelt in Promo 1. Daarnaast staan ze in de halve finale van de beker dames provinciaal. De voorbije vier rondes werd er gewonnen tegen Sijos Menen B (Promo 4), Soncotra Poperinge C (Promo 3), Damesvolley Waregem B (Promo 2) en Divo Ingelmunster B (Promo 3). Nu is het voor het eerst tegen een reeksgenoot, de buren van Soncotra Poperinge A. “Het is niet omdat we steeds tegen lager gerangschikte ploegen speelden, dat het allemaal vanzelf ging”, zegt Elina. “Je moet nog altijd die achterstand ophalen. Het is mooi dat we al zover geraakten en nu hopen we op nog meer. We blijven keihard werken om zaterdag helemaal klaar te zijn.”

De match tussen de buren gaat door op neutraal terrein in sporthal Haneveld in De Haan. “Geen van beide ploegen heeft thuisvoordeel. Ik verwacht dan ook een spannende match. In de competitie konden we hen al nipt kloppen, iets wat vorig jaar niet lukte. We zullen er alles aan doen om dat finaleticket te bemachtigen. Paasmaandag heb ik alleszins vrijgehouden in de agenda.”

Blessure

Elina Delbeke, die met haar 23 jaar de oudste van de ploeg is, zal van de zijlijn moeten toekijken. “In de match tegen Bevo Beobank Roeselare C twee weken geleden kwam ik ongelukkig neer. Mijn ligamenten zijn geraakt en de match van komend weekend komt nog te vroeg. Ik volg nu drie kinésessies per week en doe mijn uiterste best om snel terug te keren. We hebben een competitieve kern. Als er iemand uitvalt, dan staat er een andere speelster klaar”, aldus de middenspeelster die al meer dan tien jaar bij Vlamvo speelt en leerkracht is in het buitengewoon onderwijs. “Ik voel me goed in de rol van kapitein en wil dit ook volgend seizoen verderzetten.” (API)

Zaterdag 9 maart om 18 uur: Soncotra Poperinge A Vlamvo Vlamertinge B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier