Divo Ingelmunster B klaar voor titelfeestje in Promo 3B

Fien Fertein. (foto CLY)
Redactie KW

Het damesvolleybal in de Brigandsgemeente is hip en daarvoor zorgt de lokale club Divo Ingelmunster, waar meisjes uit de eigen gemeente alle kansen krijgen. En dat er talent aanwezig is, bewijzen de meisjes van Divo B, want zaterdag kunnen ze thuis tegen VC Dentergem de titel pakken in Promo 3B.

Een van de vaste waarden in deze ploeg van trainer-coach Peter Devos is de 20-jarige Fien Fertein. “Ik speel al sinds het eerste leerjaar volleybal bij Divo”, aldus de verkoopster bij Action. “Volleybal is mijn enige uitlaatklep en ik doe het nog heel graag. Het fijne aan deze club is dat alle meisjes kansen krijgen om door te groeien. Zo heb ik zelf alle reeksen doorlopen om nu te kunnen aantreden in een sterk team.”

Concurrent Dentergem

De titel in Promo 3B ligt voor het grijpen, hoe kijk je daar tegenaan? “Intussen zijn we al zeker van onze stek in Promo 2, maar we willen kampioen worden, dus moeten we winnen van concurrent Dentergem. Dat moet zeker lukken, want we zitten in een goede flow. “

“orig jaar was dit team slechts een middelmatig ploegje, maar er kwam versterking van een drietal speelsters die vroeger al hoger gespeeld hadden. Dat zorgde voor een ommekeer. Intussen hebben we een voorsprong uitgebouwd van vier punten op het tweede geklasseerde Ruiselede. Zaterdag hopen we de titel te vieren na een overwinning op het derde geklasseerde Dentergem, maar dat wordt zeker geen makkie. In de heenronde hebben we slechts twee wedstrijden verloren en dat was tegen Dentergem en Wingene.”

“Hoe sterk Dentergem is? Het team beschikt over een super gevaarlijke middenveldspeelster, Laura Vercampt. Ze is de kapitein van de ploeg, is groot van gestalte en heeft tonnen ervaring. Wij moeten er alles aan doen om haar af te blokken en ervoor te zorgen dat hun middenveld niet kan aangespeeld worden. Druk zetten zal de boodschap zijn.” (CLY)

Zaterdag 6 april om 19 uur: Divo Ingelmunster B – VC Dentergem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier