Decospan Menen verliest opnieuw tegen Haasrode/Leuven

Zaterdag beet Decospan Menen in het zand tegen Haasrode/Leuven en woensdagavond was dat in de bekermatch opnieuw het geval. © VDB
Redactie KW

Na het 2-3 verlies voor de competitie zaterdag tegen Haasrode/Leuven moest Menen ook voor de heenwedstrijd in de kwartfinale van de beker woensdagavond zijn meerdere erkennen in Haasrode/Leuven. Het verloor met 3-1.

Menen opende met Schoutteten aan de spelverdeling, Sinnesael en Colson in het centrum, De Vries als hoofdaanvaller en Ver Eecke en Rotty als receptie/hoekspelers. Bille begon als libero, later viel Ekstrand in.

Menen keek al snel tegen een 5-2 achterstand aan, kreeg dan een voet in de wedstrijd en dichtte de kloof bij 11-11. Maar dan begon bij Haasrode het festival Van Walle en dat zou twee sets lang duren. Vanop de servicelijn vond hij de Menense receptie in gebreke en niemand kreeg die onder controle. Coach Depestele gebruikte al zijn wissels, maar Menen kreeg de bal niet zuiver bij eerst Schouteten en later Brems die aan de spelverdeling ingebracht werd.

Wat een afwerker

Menen moest twee sets lang het spel ondergaan. Haasrode trok de eerste set door van 11-11 naar 20-17 om 25-18 te besluiten. Idem dito in de eerste herneming waar Menen tot 10-9 aanklampte, maar dan weer in het stopwerk zwaar onderuit ging. De spelers acteerden duidelijk zonder vertrouwen, Haasrode van zijn kant vond in Van Walle een prima afwerker. Hij werd ook topscorer met maar liefst 31 punten waarvan 7 rechtstreekse opslagpunten.

Setwinst

In de derde beurt moest Van Walle serverend even gas terugnemen. Hij miste zijn eerste twee opslagen, en dat bracht Menenenigszins in de wedstrijd. De Vries scoorde nu wel, want in het stopwerk kwam Menen beter naar voor. Decospan moest wel knokken, want zag een 14-17 naar 20-20 herleid. Menen vocht zich evenwel naar 22-25 en setwinst.

Meer zat er evenwel niet in voor de bezoekers die de vierde set weer vanop de opslaglijn in de vernieling geserveerd werden. De thuisploeg had bij 13-7 een zespuntenbonus op het bord en werd niet meer verontrust: 25-18.

In de terugwedstrijd volgende week woensdag moet Menen met 3-0 of 3-1 winnen om via een ‘golden set’ naar 15 punten alsnog de kwalificatie voor de halve finale af te dwingen. Zondagnamiddag staat in Roeselare de derby bij Knack op het programma voor de competitie.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier