“De wedstrijd van het jaar”: Decospan Menen kan opnieuw geschiedenis schrijven

Coach Frank Depestele: “Zaterdag zullen we in Leuven top moeten zijn willen we opnieuw geschiedenis schrijven.” (foto EL)
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zaterdag 23 december is het D-day voor Decospan Volley Team Menen. De ploeg van coach Frank Depestele en sportief manager Anne Verhelst speelt de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België in Leuven.

Nadat de heenwedstrijd in Menen op een 3-1-overwinning eindigde staat de grensploeg met één been in de finale. De opdracht is duidelijk: minstens één punt pakken. De ploeg tankte alvast de nodige dosis vertrouwen door vorig weekend hekkensluiter Caruur Volley Gent met 0-3-cijfers te verslaan. Een deugddoende driepunter. “Het was niet perfect maar heel belangrijk om de rode lantaarn niet over te nemen van de Gentenaren”, vertelt een opgeluchte Anne Verhelst.

“De wil en de motivatie waren er alvast omdat ze beseffen dat het anders vijf na twaalf geweest zou zijn. Van paniek was er echter nog geen sprake maar we zijn toch heel blij dat we door deze volle buit nog altijd in de running zijn voor een play-offticket. Dit was in aanloop naar zaterdag de ideale uitslag om toch met een goed gevoel af te zakken naar Leuven. Dit is voor ons de wedstrijd van het jaar. Het leeft enorm. We maakten dit nog nooit mee om twee keer op een rij de finale te kunnen spelen. Op minder dan een uur was de eerste bus al volzet. Ook de tweede veel grotere bus was in een mum van tijd uitverkocht. Ook met eigen vervoer zakken veel Menenaars af naar de studentenstad.”

Geen hapklare brok

“Dit zal allesbehalve een hapklare brok worden. Leuven draait mee bovenaan het klassement en beschikt over topspelers. In eigen huis pakten we de drie punten maar nu is dit een ander verhaal in een grotere zaal. We hopen met onze talrijk meegereisde supporters voor de nodige ambiance te zorgen. Twee sets winnen is de opdracht. Het zal belangrijk zijn om het laken in de eerste set naar ons toe te trekken. We hebben de ervaring dat wie die wedstrijd wint ook meestal doorstoot.”

“In dit bekerverhaal legden we een mooi parcours af. Dit is toch heel apart. Dit zou toch een heel mooi, heel speciaal kerstcadeau zijn voor de club en alle Menenaars. Heel Menen sprak er vorig seizoen over toen 1.250 meegereisde supporters de ploeg steunden in de finale. En hun stad op de kaart zetten.”

Tweede bekerfinale

Ook voor hoofdcoach Frank Depestele zou dit zijn tweede bekerfinale op rij kunnen betekenen met Menen. Hij zag zijn ploeg vorig weekend een broodnodige zege pakken. “Het was al lang geleden dat we in competitieverband nog een zege konden veroveren”, vertelt de 46-jarige Depestele, bezig aan zijn vijfde seizoen bij de club.

“Het is een rare competitie wetende dat je zoveel verliest maar toch nog meedoet voor de play-offs. Je verwacht dan niet meteen om zo dicht te staan. Nu is er nog heel veel mogelijk. Toch hadden we op meer gehoopt. De thuiswedstrijd tegen Gent, waar we verwacht hadden te winnen was echt niet goed. Tegen Waremme en Guibertin waren we niet top maar ook niet slecht.”

Geschiedenis schrijven

“Zaterdag zullen we dit in Leuven alvast wel moeten zijn willen we opnieuw geschiedenis schrijven. In competitieverband verloren we thuis met 2-3 tegen onze tegenstander van dienst. We hadden altijd moeten winnen maar gaven het zelf uit handen. Dit zijn lessen die we meenemen. We zullen op een voor een halve finale ongeziene aanhang kunnen rekenen. Het zal belangrijk zijn voor ons als ze al dan niet over Tuerlinckx kunnen beschikken.”

“Wij hadden het drukste programma van alle ploegen. We zijn goed aan het trainen en het vertrouwen in een goede afloop is aanwezig. Ook in de competitie zullen we buitenshuis eens moeten winnen”, besluit Frank Depestele.

Zaterdag 23 december om 19.30 uur, Sportoase Philipssite: Volley Haasrode Leuven – Decospan Volley Team Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier